Групи підтримки для людей, які живуть з болем

У Херсонській обласній дитячій лікарні розпочинають свою роботу групи підтримки для людей, які живуть з болем. Такі групи організовані Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», та є частиною всеукраїнської кампанії STOPБіль, що ініційована та підтримана програмою «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження». 

Групи підтримки направлені на роботу психолога із родичами, чиї діти захворіли на рак. 
«Це велика трагедія для батьків, - каже виконавчий директор фонду «Об’єднання» Юрій Антощук, - розуміння того, що їх маленький хлопчик, або дівчинка стикнулися з такою хворобою, спричиняє величезний біль та страждання, а разом із цим з’являються страх та депресія. Ми сподіваємось, що робота психолога та участь у групах зможе допомогти батькам справитися зі стресом та страхами». 
В рамках кампанії STOPБіль, групи підтримки будуть проводитися у 6 містах України: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Миколаєві, Рівному та Херсоні

В Україні, за даними дослідження правозахисної організації Human Rights Watch, щороку майже 428 тисяч осіб потребують знеболення та паліативної допомоги для полегшення больових симптомів невиліковних хвороб. Утім переживання рідних від неспроможності допомогти часом є сильнішим за біль фізичний. 

Такі групи підтримки мають стати тим безпечним простором, у якому люди зможуть знайти розуміння та допомогу, почути пораду та корисну інформацію, і разом вирішувати проблему, що їх об’єднала. Адже жити без болю можливо.