Сьома квартальна зустріч "Правової країни"

10-11 липня 2011 року відбулася Сьома квартальна зустрічі проекту USAID «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» спільно з Міністерством юстиції України та Головним управлінням юстиції в Одеській області, у якій прийняла участь голова фонду Жанна Еберт. 


Нагадаємо, що фонд вступив в рамках даного проекту у Коаліцію з охорони здоров’я , і працює в напрямку надання правової допомоги з питань медичного права. 

В офіційному відкритті зустрічі взяли участь заступник директора Департаменту – начальник Управління координації правової роботи та правової освіти Департаменту реєстрації та систематизації нормативних актів, правоосвітньої діяльності Міністерства юстиції України пані Оксана Юхта, Директор Департаменту судової роботи Міністерства юстиції України Герман Галущенко, начальник Головного управління юстиції в Одеській області пан Костянтин Продіус, начальник Головного управління юстиції в Львівській області Андрій Багряк, директор Проекту USAID «Правова країна» пані Інна Топал. 

Під час квартальної зустрічі члени мережі обговорили питання забезпечення високої якості надання юридичних послуг, новели законодавства у трьох сферах права, захист інтересів громадян через медіацію як альтернативний вид урегулювання спорів. 

Спеціально запрошеним гостем Сьомої квартальної зустрічі стала експерт з фандрейзінгу, представник Всесвітньої відомої організації Amnesty International, Нью-Йорк, США (щорічне залучення коштів – 35-40 мільйонів доларів США; об’єднує понад 3 млн. людей із понад 150 країн у сфері боротьби з порушення прав людини) пані Дженніфер Бредшоу. Під час своєї презентації пані Бредшоу, зокрема, поділилася з учасниками розумінням сучасного світу філантропії, а також знаннями, як структурувати власну програму розвитку, знаходити життєздатні джерела фінансування, культивувати донорів та долати перешкоди у встановленні з ними плідної співпраці. 

Крім отримання теоретичних знань, учасники квартальної зустрічі отримали можливість ознайомитися з діяльністю Одеської юридичної клініки Національного університету «Одеська юридична академія» – члена коаліції у сфері захисту права власності. Юридична клініка діє в Одесі у різних формах, як то навчальні заняття, громадська приймальня, представництво інтересів громадян у судах, інших органах державної влади та місцевого самоврядування, правопросвітницькі заходи з різними категоріями громадян.