Коли не байдужий чужий біль

Херсонський обласний благодійний фонд "Об'єднання" розпочинає благодійну кампанію "Коли не байдужий чужий біль" за підтримки Програми "Громадське здоров'я" МБФ "Відродження".



Мета кампанії: Активізація місцевої громади для проведення благодійної кампанії до Всесвітнього дня паліативної допомоги з метою привернення уваги населення Херсонської області до цілей та завдання паліативної допомоги, зокрема забезпечення паліативних пацієнтів адекватним знеболенням та збір благодійних коштів.

В рамках кампанії передбачається проведення ряду заходів, присвячених Всесвітньому дню паліативної допомоги, зокрема:
  1. Прес-конференція.
  2. Публічні лекції.
  3. Збір благодійних коштів.
  4. тощо.
За перебігом кампанії можна слідкувати на спеціально створеному блозі: www.hospicedayinks2012.blogspot.com


Щорічно в другу суботу жовтня світова спільнота відзначає Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги, організатором якого є Світовий Альянс паліативної допомоги, куди входять національні та регіональні організації, що підтримують розвиток хоспісної та паліативної допомоги у всьому світі.

Мета відзначення цього дня полягає у підвищенні інформованості світової громадськості про проблеми паліативної допомоги та хоспісів, сприяння у створенні умов для того, щоб люди могли висловити свої думки про проблему; підвищення розуміння медичних, соціальних, практичних і духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей; сприяння становленню та розвитку благодійних фондів, здатних підтримувати та розвивати рух хоспісної та паліативної допомоги. 

Як окремий напрямок медицини Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) запровадила паліативну допомогу у 1982 році. Спочатку її визначали як догляд за людиною в останні дні її життя. У 2002 році ВООЗ розширила поняття паліативної допомоги.