У Києві проходить Перший Національний Конгрес з безпеки пацієнтів

У Києві проходить Перший Національний Конгрес з безпеки пацієнтів з міжнародною участю «Безпека пацієнта – Безпека лікаря – Безпека держави». Жанна Еберт, голова правління ХОБФ "Об'єднання" також приймає участь у конгресі.

Цей конгрес - перший в Україні науково-практичний захід із розробки регуляторної бази на виконання міжнародних зобов’язань України у сфері охорони здоров’я та проводиться з нагоди 10-річчя Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів.

В рамках Конгресу розробляють питання з розробки Національного плану дій з безпеки пацієнтів, який передбачає конкретні заходи щодо безпеки застосування лікарських засобів, захисту прав пацієнтів, страхування клінічних випробовувань, інноваційних лікарських засобів та медичних технологій та інші важливі питання медичного та юридичного сьогодення.

У роботі Конгресу беруть участь представники 21 країни світу, серед яких - представники Ради Європи, МОЗ України, МЗС України, Уповноважений з прав людини ВРУ, Народні депутати України, провідні українські та міжнародні експерти, фахівці, вчені керівники охорони здоров’я та інші.

Конгрес офіційно зареєстрований у Реєстрі з'їздів, конгресів, симпозіумів, науково-практичних конференцій, наукових семінарів і пленумів МОЗ України на 2012 рік (№49-к-2012) та відбудеться у м. Києві 29-30 листопада 2012 р., згідно з наказом МОЗ України №769 від 04.09.2012 року.

Учасники Конгресу отримають сертифікати, що відповідають умовам, визначеним наказом Міністерства охорони здоров’я України №484 від 07.07.2009 р.

Організатором Конгресу є Всеукраїнська Рада захисту прав та безпеки пацієнтів, діяльність якої спрямована на підвищення доступності, якості та безпеки медичного обслуговування та лікування в Україні, розвитку пацієнтоцентричної охорони здоров’я, поліпшення захисту прав і законних інтересів пацієнтів, сприяння впровадженню у практику нових методів лікування, здійсненню оздоровчої та наукової діяльності, підтримку та реалізацію ініціатив професійної медичної та юридичної спільноти, а також сприяння забезпечення законних інтересів медичних працівників.