Марафон написання листів у Херсоні

10 грудня 2012 року буде проводитись Марафон написання листів у м. Херсоні. Даний захід в Херсоні наш Фонд буде проводити вже другий рік поспіль. Запрошуємо всіх долучитися до даного заходу! 


Місце проведення: 
м.Херсон, дизайн-студія «Своє», 
вул. Леніна, 4 ( навпроти 20-ої гімназії) 

Час проведення: 
з 12.00 до 17.00 

Марафон написання листів діє! Доказом цьому є люди, яких звільнили завдяки листам, справи яких зрушились нарешті з місця, люди, в яких через сотні конвертів вселилась надія на зміни. 

Чим більше листів – тим більше шансів змінити чиюсь долю або врятувати чиєсь життя! 

Що таке Марафон написання листів? 

Марафон написання листів – це щорічний захід Amnesty International, який зазвичай відбувається до Дня прав людини (10 грудня). В рамках цього заходу люди у всьому світі одночасно пишуть листи від руки на захист конкретних осіб, чиї права порушені, та на знак солідарності з ними. 

Ми пишемо листи, щоб приділити трохи більше уваги й часу тим, хто цього потребує, та показати нашу небайдужість. Також, таким чином ми здійснюємо тиск на уряди країн, де відбуваються порушення прав людини. За допомогою Марафону ми висловлюємо солідарність із жертвами порушень прав людини та намагаємося реально змінити людські долі. 

Кожен з нас може вплинути на долю тих, кого помилково чи несправедливо ув'язнили, затримали без суду і слідства, та тих, хто зник без вісти, чи був вимушений переселитись в місця, де стикається з неприйнятними для життя умовами. 

Нагадуємо у 2011 році в Україні було написано 5550 листів на захист та підтримку п’яти героїв Марафону. 


Кого ми будемо захищати цього року? 

1. Яків Строган з Харкова. У серпні 2010 року міліціонери відвезли його у ліс і там катували, а потім вимагали грошей за його звільнення у його дружини Анни. Врешті, Якова відпустили, але коли він поскаржився, його знову заарештували та звинуватили у замаху на вбивство. Яків був героєм Марафону - 2011. У тому числі завдяки Марафону, 12 березня 2012 року його звільнили з СІЗО, змінивши йому запобіжний захід на підписку про невиїзд. Однак судова справа стосовно Строгана триває. 

2. Алєсь Бєляцький - захисник прав людини в Білорусі. Він був засуджений до чотирьох з половиною років позбавлення волі. Amnesty International вважає, що Алеся Бєляцького позбавили волі щоб перешкодити його подальшій діяльності на захист прав людини в Білорусі. Amnesty International визнала Алеся Бєляцького в'язнем сумління. 

3. Марія Ізабель Франко з Гватемали було 15 років, коли її зґвалтували та жорстоко вбили. Після трагічної загибелі дівчини в грудні 2001 року, її мати Роза бореться за справедливість, незважаючи на погрози, які отримує від незнайомців. Її зусилля і спроби добитися справедливості зіткнулись із байдужістю і бездіяльністю з боку влади. 

4. Чіоу Хо-шана з Тайваню було засуджено до смертної кари у 1989 році. Вирок може бути виконано в будь-який час. Докази його провини були отримані шляхом катувань та вибивання зізнань. 

5. Дві учасниці Pussy Riot, панк-гурту з Росії, були засуджені 17 серпня 2012 до двох років колонії за «хуліганство з мотивів релігійної ненависті». Уряд Росії вже давно обмежує свободу вираження думок шляхом обмежень права на свободу зібрань і арешти опозиційних діячів. 

6. Хуссейн Альмерфеді утримуюється на американській морській базі Гуантанамо на Кубі з 2003 року. Хусейн родом з Ємену. Він не був обвинувачений у злочині чи притягнутий до суду владою США. В 2010 федеральний суддя наказав звільнити його на підставі того, що він був незаконно затриманий. Однак, Апеляційний суд скасував це рішення, а Верховний Суд США відмовився розглядати справу. 

7. Мехман Хусейнов з Азербайджану. Правозахиснику і борцю за демократію Мехману Хусейнову загрожує до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у «хуліганстві». Ці звинувачення пов'язують із діяльністю Мехмана під час пісенного конкурсу «Євробачення», коли Хусейнов висвітлював у пресі незаконні дії влади Азербайджану.