Креативні міста: «Взаємодія архітектурних просторів, сучасного мистецтва та новітніх технологій».

10 Квітня 2013 року о 15:00 по Київському часу дивіться прямий ефір з Оксаной Чепеликпровідним спеціалістом лабораторії новітніх технологій Інституту проблем сучасного мистецтва АМУ, архітектором, художником, кінорежисером, мистецтвознавецем та культурологом.


Під час зустрічі ви дізнаєтесь про закономірності формування суспільного простору, осмислюючи вплив та значення  сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Головний гість прямого ефіру - Оксана Чепелик розповість про свої мультімедіа проекти в архітектурному просторі і про книгу «Взаємодія архітектурних просторів, сучасного мистецтва та новітніх технологій», яка була презентована в Мистецькому Арсеналі в рамках АRT KYIV CONTEMPORARY 2012.


Оксана Чепелик — Член Національної спілки архітекторів (1986), Національної спілки художників України (1994) та Національної спілки кінематографістів України (2004). Відзначена Дипломом I ступеня Спілки архітекторів СРСР (1985). 

За дослідницьку роботу в галузі дизайну, медіа арту та новітніх технологій відзначена Премією Фулбрайта, США (2003). Відзначена Премією ArtsLink Independent Project Award, США (2007). 

Автор близько 100 друкованих праць у фахових і науково-популярних виданнях, учасник 30 персональних та 50 колективних виставок, учасник міжнародних конференцій та симпозіумів. Була в резиденціях CREDAC у Парижі (1996), у Бенфф центрі, Канада (1998), у Баухаузі, Дессау, Німеччина (2000-2002), в ARTELEKU, Сан-Себаст’ян, Іспанія (2001) та у FACT, Ліверпуль, Великобританія (2001) та SFAI, Санта-Фе, США (2007). 

Роботи були представлені в MOMA, Нью-Йорк (1998), на “ART FAIR” Стокгольм, Швеція (1999), в Музеї Сучасного Мистецтва, Загреб, Хорватія (1999), в Німецькому Історичному Музеї, Берлін (2000) та Мюнхен, Німеччина (2001), в Музеї Історії Мистецтв, Відень, Австрія (2001), “SEAFair2002”, Музеї Сучасних Мистецтв, Скоп’є, Македонія (2002), Музеї Юрських Технологій, Лос-Анджелес, США (2003, 2007), Брод Арт Центр, Лос-Анджелес, США (2011), Музей Арт Арсенал, Київ, 6-а Ташкентська Бієнале Сучасного Мистецтва, Узбекистан (Премія), 1-а Київська Бієнале Сучасного Мистецтва АРСЕНАЛЄ. Фільми демонструвалися на численних фестивалях кіно, відео та нових медіа по всьому світу, отримуючи призи: в Нью-Йорку, Лондоні, Таллінні, Санкт-Петербурзі, Оснабрюці, Монтекатіні, Лінці, Москві, Парижі, Берліні, Оберхаузені, Ліверпулі, Бело-Орізонте, Карлових Варах (категорія А), Кишиневі, Веймарі, Тель-Авіві, Анкарі, Пезаро, Санта-Фе, Штутгарті, Сараєво та інших. 

Документальний фільм «Реальний майстер-клас» був номінований на здобуття кінематографічної премії «Нiка» як кращий фільм країн СНД та Балтії 2008 року. 2003 отримала Werklietz Award на Європейському Фестивалі Медіа Арту, Оснабрюк, Німеччина. 2007 заснувала IFSS – Міжнародний фестиваль соціальної скульптури.


Ведуча програми - Марія Гончар, Одеська Громадська Організація "Експериментальний Центр Сучасного Мистецтва "Чайна Фабрика "", куратор соціокультурних проектів, куратор проекту "Креативні міста України".

Прямий ефір і запис зустрічі можна буде подивитися на цій сторінці.
Якщо Ви бажаєте взяти участі в ефірі - напишіть на адресу office@fundunion.org з темою "Новітніх технології". Щоб спілкуватися з гостем, Вам потрібен акаунт в гугл + або gmail.com.

Ознайомитись з монографією «Взаємодія архітектурних просторів, сучасного мистецтва та новітніх технологій» Оксани Чепелик можно на сайті Інституту проблем сучасного мистецтва НАМ України: 
http://www.mari.kiev.ua/PDF/Chepelik-O%20-%20VZAEMODIJA%20ARCHIT%20PROSTORIV.pdf