Громадянське суспільство та влада: стратегія співробітництва та розвитку на 2016-2020рр


КИЇВ, 6 листопада 2015р. – Конференція «Громадянське суспільство та влада: Стратегія співробітництва та розвитку на 2016-2020рр» зібрала разом у Києві представників державних установ та громадянського суспільства для обговорення національної стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства на наступні чотири роки. 

Конференція, організована Координатором проектів ОБСЄ та Адміністрацією Президента України у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН), була сфокусована на обговоренні ролі громадянського суспільства в процесах реформ та презентації рекомендацій щодо оновлення національної стратегії, а також на її пріоритетних напрямках на період 2016-2020рр. 
«Громадянське суспільство України відіграє ключову роль в реформуванні країни, - відмітив Ростислав Павленко, Перший заступник Глави Адміністрації Президента України. - В результаті конференції, ми сподіваємось отримати відповідь, яким чином державі і громадськості разом досягати спільних цілей, зрозуміти, які умови повинна створити держава, щоб це позитивно вплинуло на розвиток громадянського суспільства».
Зміни, що відбулись в Україні протягом останніх двох років призвели до кардинального перегляду взаємовідносин між владою та громадськістю. Важливо, що ця Стратегія розробляється спільно представниками влади та громадянського суспільства. 


Координатор проектів ОБСЄ в Україні провів низку регіональних круглих столів-обговорень щодо перегляду існуючої стратегії у світлі нових трендів, можливостей та викликів громадянського суспільства України. Також ОБСЄ допомагала у розробці рекомендацій щодо оновлення національної стратегії. 
«Громадянське суспільство відіграє незамінну роль у сприянні захисту гідності людини, що лежить в основі всеохоплюючих принципів безпеки, - відмітив Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні. - Україна наразі переживає період відродження громадського активізму, і тому ми вітаємо цю стратегію, яка була розроблена урядом та лідерами громадянського суспільства, для підтримки та подальшого розвитку цього руху». 
У рекомендаціях відображено результати консультацій, проведених із зацікавленими сторонами на всіх етапах розробки стратегії, включно із коментарями учасників регіональних круглих столів.


Фонд "Об'єднання" в особі Івана Буланкіна, консультанта Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації, також прийняв участь у розробці стратегії у напрямку "Зміцнення ролі ОГС для соціально-економічного розвитку". Доопрацювання напрямку відбуватиметься і надалі в режимі онлайн, а також в подальших зустрічах у відповідних робочих групах.

Завантажити: