Онлайн курс гіперлокальних ком'юніті медіа


Ми оновили наш онлайн курс гіперлокальних медіа, який запускали ще в 2015 році! Курс доповнений 10 новими відео уроками, а також статтями та інтерв'ю. Загальна тривалість курсу становить 8 годин 15 хвилин.

Два роки тому, коли ми тільки починали Школу гіперлокальних медіа, ми отримали в 5 разів більше заявок на участь в навчанні, ніж могли взяти. Тому, ще тоді ми розробили невеликий онлайн курс, покликаний дати основи розуміння запуску локальних медіа. Курс складався з відео уроків, в яких розповідалося як створювати медіатекст, як писати новини, як працювати з камерою, як створювати простий сайт для свого медіа.

Сьогодні, за підтримки Посольства США в Україні, ми доповнили курс 10 новими відео уроками і статтями по темі журналістських стандартів, монетизації ЗМІ, пошуку фінансування, основам графічного дизайну, використання публічних реєстрів при написанні статей, Google аналітики, складання семантичного ядра для сайту, налаштуванням веб-сайтів, основам безпеки в Інтернеті та ін.

Модулі курсу читають:
  • В'ячеслав Головченко, голова Опікунської Ради Миколаївського коледжу преси та телебачення, незалежний журналіст, видавець Інтернет-сайту "Губернська тиждень"
  • Тетяна Кузнєцова - декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктор наук із соціальних комунікацій, професор.
  • Олександр Андрющенко - фотохудожник, фотожурналіст, професійно займається фотографією з 1987 року. Член Національної спілки фотохудожників України з 1993 року. 10 років був офіційним фотокореспондентом міжнародного фестивалю «Таврійські Ігри», з 1999 року - офіційний фотокореспондент міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».
  • Юрій Антощук - експерт з нових медіа, голова Фонду "Об'єднання", керівник Школи гіперлокальних ком'юніті медіа, майстер-фасилітатор Британської Ради в програмі "Active Citizens"
  • Сергій Нікітенко, журналіст видання "Мост"
  • Іван Антипенко, журналіст Всеукраїнської газеди "День"
  • Марина Савенкова, інтернет-маркетолог, співзасновник проекту «Букварікс»
  • Антон Путієнко, співзасновник компанії Essotec, програміст
  • Максим Єлігулашвілі, кординатор неформальної освіти у Всеукраїнській освітній програмі «Розуміємо права людини", Українська Гельсінська спілка з прав людини
  • Ярослав Бєлінський, графічний дизайнер, експерт з корпоративної айдентики і візуальних комунікацій, діяч культури

Запрошуємо всіх освіжити в пам'яті свої знання, а також зачерпнути щось нове.