Майстер-клас з онлайн картографії від спільноти картографів Google


У п'ятницю, 30 січня 2015 року у Херсоні пройде майстер-клас з онлайн картографії (Картограф Google) за участі провідних картографів спільноти Google Map Maker в Україні. Завдяки Картографу Google люди з усього світу щодня покращують карти: виправляють дороги, додають держустанови, парки, різні заклади та компанії.  Майстер-клас проходитиме в рамках програми "Цифрове перетворення Херсонської області". 

Організатори заходу: компанія Google Україна, Департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської ОДА, Херсонський обласний благодійний фонд "Об'єднання".

На майстер-класі планується практична робота по редагуванню базової карти Google Maps, нанесенню різних об'єктів на онлайн мапу, внесенню змін та доповнень щодо інфраструктури населених пунктів області тощо. Також учасники дізнаються більш детально про діяльність спільноти картографів Google MapMaker в Україні. 

Майстер-клас проводитимуть досвідчені картографи спільноти, які вже внесли десятки тисяч змін на українську Google Map: Олег Костюкевич (м. Рівне) та Євген Карцан (м. Полтава).

Цей майстер клас націлений на те, аби зародити у Херсонській області локальну спільноту картографів, які б покращували онлайн карти у своїх населених пунктах та громадах, роблячи карти рідного міста, села, району кращими, а отже Херсонська область ставатиме дедалі відкритішою для своїх громадян і гостей з усього світу.

Для участі в майстер-класі -  необхідно до 29 січня 10:00 заповнити анкету за посиланням: заповнити анкету на участь

Головним чинником відбору на участь у майстер-класі є мотивація учасника, та його готовність у подальшому активно розвивати рідний регіон та спільноту картографів Херсонської області.

Місце та точний час буде повідомлено відібраним учасникам додатково. Орієнтовно після 12 години дня, та буде проходити приблизно 3 години. З собою необхідно мати ноутбуки.

Організатори не відшкодовують учасникам кошти за проїзд та/або проживання, харчування.


Коментарі