Марафон написання листів пройшов не даремно

Вже є перші позитивні результати від проведеного марафону написання листів за права людини від AMNESTY INTERNATIONAL, що проходив у грудні цього року.


27 грудня у азербайджанського активіста Джабара Савалана попросили вибачення та звільнили. Зараз він вдома, разом зі своєю сім’єю. Це гарна новина, але 16 в’язнів совісті в Азербайджані залишаються за ґратами.

Дану справу закрито. Дякуємо всім, хто брав участь. Більш детальну інформацію про звільнення Джабара ви зможете знайти на нашому сайті пізніше.

Активіста молодіжного руху Джабара Савалана заарештували після того, як він написав повідомлення в мережі Facebook. Він вважався в’язнем сумління. 4 травня 2011 р. двадцятирічного Джабара засудили до двох з половиною років позбавлення волі за незаконне зберігання наркотиків. Amnesty International переконана, що докази було сфабриковано, а справжня причина, чому хлопця засудили — це спроба покарати його за мирний прояв права на свободу слова.

4 лютого 2011 р. Джабар розмістив на стіні мережі заклик до протестів проти уряду. Наступного вечора його заарештували по дорозі додому, коли він повертався із зустрічі опозиційної ПНФА. Після суду адвокатові Джабара Анару Гасімову погрожував офіцер міліції. 

Нагадуємо, що Джабар Савалан бул героєм Марафону написання листів у 2011 році.