Тренінг для фасилітаторів груп підтримки

20 – 21 січня у м. Буча відбудеться тренінг для фасилітаторів груп підтримки пацієнтів та їх рідних в рамках кампанії доступу до знеболення «STOPБІЛЬ». 


Групи підтримки, що об’єднують пацієнтів, їх рідних та близьких, дозволяють знайти однодумців серед людей, які мають схожу проблему, поділитися своїм досвідом, знайти відповіді та поради. В рамках конкурсу такі групи створені у шести містах: Херсоні, Миколаєві, Вінниці, Рівному, Дніпропетровську та Івано-Франківську. 

Регулярні зустрічі груп підтримки, обмін досвідом, пошук та розробка спільних ідей дозволять мобілізувати громадських активістів для відстоювання права на знеболення в Україні. 

Завданням фасилітатора при цьому є створення комфортних умов, що дозволяють учасникам вільно спілкуватися та віднайти рішення їх спільних проблем. 

За даними дослідження, проведеного міжнародною правозахисною організацією Human Rights Watch спільно з українськими громадськими організаціями, кожного року майже 428 тисяч осіб в Україні потребують знеболення та паліативної допомоги для полегшення симптомів невиліковних хвороб. 


Мета програми “Громадське здоров'я” – сприяти захисту прав уразливих груп населення у сфері охорони здоров’я шляхом підтримки та розвитку потенціалу громадськості й активістських організацій, сприяти становленню політик і практик у сфері громадського здоров’я, які відповідають міжнародним стандартам, базуючись на принципах доказової медицини.