Коли всім байдуже – він стає сильнішим!

16 жовтня 2012 року у прес-клубі «Новий день» об 11:00 пройде прес-конференція, присвячена Всесвітньому дню паліативної допомоги та ряду заходів, які будуть проходити у м. Херсоні. 



Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки програми «Громадське здоров’я» МБФ «Відродження» разом із партнерами планує проведення у місті Херсоні збір пожертв на нові вікна у Херсонську обласну лікарню Хоспіс, де доживають свої останні земні дні безнадійно хворі люди та на знеболювальні препарати до Херсонського обласного протитуберкульозного диспансеру. 

Також Фонд «Об’єднання» запрошує до міста Херсону представників з Української асоціації по вивченню болю, МБФ «Карітас-Україна», Івано-Франківського Хоспісу тощо для проведення ними «тижня відкритих лекцій». 

Окрім того, на прес-конференції буде презентовано уривок з нового документального фільму про паліативну допомогу в Україні, в якому йдеться про пацієнта Херсонського Хоспісу. 


Більш детально про все це – на прес-конференції за участю: 

  • Марченко Н.М. – заступник начальниказ лікувально-профілактичної допомоги дітям та матерям Управління охорони здоров’я при Херсонській ОДА. 
  • Чамлай І.М. – головний лікар Херсонської обласної лікарні ХОСПІС. 
  • Антощук Ю.В. – виконавчий директор Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання». 
  • Духовенство Херсонщини. 
Щороку у жовтні по всьому світу проходить ряд заходів, присвячених Всесвітньому дню паліативної допомоги. 

Паліативна допомога - це підхід, який дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та допомогти членам їх родин шляхом запобігання та полегшення страждань невиліковної хвороби людини (визначення ВООЗ, 2002 р.) 

Головною метою паліативної допомоги є підтримка якості життя у фінальній стадії, максимальне полегшення фізичних та моральних страждань пацієнта та його близьких, а також збереження людської гідності пацієнта. 

Мета відзначення Всесвітнього дня паліативної допомоги полягає у підвищенні інформованості світової громадськості про проблеми паліативної допомоги та хоспісів, сприяння у створенні умов для того, щоб люди могли висловити свої думки про проблему; підвищення розуміння медичних, соціальних, практичних і духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей; сприяння становленню та розвитку благодійних фондів, здатних підтримувати та розвивати рух хоспісної та паліативної допомоги. 

Цього року, Фондом «Об’єднання» було прийнято рішення збирати кошти на нові вікна до Херсонського Хоспісу та на знеболювальні препарати до Херсонського обласного протитуберкульозного диспансеру. Завдяки Українській Біржі Благодійності тепер кожна небайдужа людина може зробити добру справу, та пожертвувати будь-яку суму на нові вікна через сайт: www.ubb.org.ua/project/328. 


Не будьте байдужим!

Коли всім байдуже – біль цих людей стає сильнішим. 

Зробіть добру справу: www.ubb.org.ua/project/328