Онлайн зустріч з київським поетом, вченим-географом Володимиром Пащенком

22 листопада 2013 об 11:00 за Київським часом відбудеться онлайн трансляція зустрічі з київським поетом, вченим-географом Володимиром Пащенком, автором книги “Степові орли понадальпійські”. Мова йтиме про Асканію-Нова та родину Фальц-Фейнів. 



Учасники відеоконференції: вчителі української мови та літератури шкіл області, бібліотекарі Херсонської ЦБС, молодь та бібліотечні працівники Чаплинського, Н-Воронцовського та Каланчацького районів Херсонської області.

За словами автора книги, основна ідея його твору - всеперемагаюча любов до української землі тих, хто на ній народився, безвідносно до етнічної належності, віросповідання та громадянства. Свій твір Володимир Пащенко написав до 90-ліття відомого благодійника і мецената барона Едуарда Фальц-Фейна. У книзі йдеться про добрі справи, які зробила для України родина Фальц-Фейнів. Зокрема про те, як наприкінці ХІХ століття Фрідріх Фальц-Фейн заснував на півдні України унікальний природний степовий заповідник "Асканія-Нова", завдяки якому збережено неповторний рослинний та тваринний світ українського степу.

Зустріч із Володимиром Пащенком проходитиме у Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б. Лавреньова в рамках обласного краєзнавчого інтернет-проекту “Херсонщини достойні імена”, присвяченого 70-річчю утворення Херсонської області. Пряма трансляція відбуватиметься на медіа каналі Ukraine Social Community, Херсонському громадському медіа каналі TV Union та на цій сторінці. Глядачі можуть ставити питання гостю у YouTube та Google+.