Запрошуємо на перший обласний Форум відкритих даних


26 серпня 2015 у Херсоні буде проводитись перший обласний Форум відкритих даних, до участі в якому запрошуються представники громадських організацій, державних установ, комунальних підприємств, малого та середнього бізнесу, ЗМІ, IT-експерти та просто активні громадяни м. Херсона та Херсонської області, що готові розвивати власний регіон.

Для участі у Форумі
до 17 серпня

Що таке відкриті дані?

Знаєте, скільки грошей з ваших податків йде на ремонт доріг або закупівлю медикаментів для хворих на рак? Яким повітрям ви дихаєте, коли кожного дня йдете на роботу, чи ведете свою дитину до садочку? Де у вашому місті кращі робочі місця та в якому районі найбільше скоюють злочинів? Коли ви зможете вплинути на рішення по найважливішим для вас питань, і до кого вам для цього звернутися?

Нові цифрові технології дозволяють створити ресурси, які автоматично дадуть відповідь на ці питання. Більшу частину необхідних для цього даних поставляють державні установи та організації.

Відкриті дані і особливо відкриті урядові дані - це інформація, публічна або непублічна, до якої будь-хто може отримати доступ і використовувати для будь-якої мети.

Існує безліч галузей, де відкриті дані можуть виявитися корисними. Подекуди вже є приклади їх використання. Багатьом групам і організаціям (включаючи сам уряд) доступність відкритих даних була б на руку. Наприклад, для городян з метою моніторингу витрат державних коштів, для бізнесу - аналіз ризиків та перспектив розвитку власної справи в тому чи іншому регіоні, для уряду - з метою підвищення його ККД тощо. Відкриті урядові дані важливі для економіки. Ряд досліджень показав, що тільки в ЄС ринкова вартість відкритих даних становить десятки мільярдів євро.

Завдяки відкритим урядовими даними ви будете приймати кращі рішення і станете більш активним членом суспільства.

Інформація про Форум

Перший обласний Форум відкритих даних проводиться Херсонським обласним благодійним фондом "Об'єднання" в рамках проекту "Громада: відкрита ініціатива" за підтримки МБФ "Відродження" та Херсонської міської ради.

Мета Форуму - презентувати громаді Херсонщини можливості використання відкритих державних даних у різних сферах життєдіяльності задля підвищення конкурентоспроможності та інвестиційної привабливості регіонів, а також стимулювання відкритості влади.

До участі у Форумі запрошені експерти з місцевих, Українських та міжнародних організацій та IT-компаній, які продемонструють досвід ефективного використання Open Data як в Україні, так і за кордоном. 

Наразі програма Форуму формується, і буде доступна остаточна версія після 17 серпня. 

Місце та час проведення: велика сесійна зала Херсонської міської ради, 10:00-15:00

Ми запрошуємо всіх зацікавлених до участі у Форумі. Ви можете прийняти участь в якості:

  • учасника - слухачі сесій Форуму, можуть обговорювати та задавати питання спікерам та експертам Форуму; 
  • спікера - експерти, що мають власні доповіді на сесіях Форуму, виступають та обговорюють з учасниками підняті теми;
  • партнера - організації та особи, що надають Форуму інформаційну, технічну, фінансову та іншу підтримку; партнери мають можливість встановлювати власні інформаційні стенди та банери на Форумі, а також будуть включені у всі інформаційні й роздаткові матеріали до, під час та після заходу.
Для участі у Форумі
до 17 серпня

Якщо ви маєте питання, пишіть на наш емейл: office@fundunion.org або телефонуйте за номерами: +380999428115, +380994435411



Коментарі