Будьте добрішими, коли це можливо. А це можливо завжди!


Під таким гаслом 25 вересня 2015 року ГО «Молодіжний центр ефективних комунікацій» та Херсонський благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки DVV International та Міністерства закордонних справ Німеччини провели в Херсоні міжрегіональний круглий стіл «Від мови ворожнечі до мови добра», що підсумував діяльність проекту у Херсоні та Одесі.

Учасники заходу - медіаексперти, журналісти, представники громадських організацій та студенти - обговорили причини, наслідки використання hate speech, а також шляхи наповнення комунікативного простора мовою добра.

Запрошені експерти констатували, що мова ворожнечі має негативні наслідки як для окремої людини, так і соціуму в цілому. Особливо активно агресивна комунікація сьогодні виявляється в українських мас-медіа при висвітленні подій в Криму та Донбасі. Одним із основних шляхів подолання цієї проблеми медіа-експерти визначили професіоналізм та дотримання професійних стандартів.


Учасники круглого столу також розглянули проблему нейтралізації агресивності соціокультурного простору шляхом проведення культурних заходів, про які розповіли запрошені на круглий стіл представники громадських організацій.

За невеликий час, впродовж якого реалізовувався проект «Від мови ворожнечі до мови добра», була проведена велика роботи по приверненню уваги громадськості Херсону та Одеси до існуючої проблеми мови ворожнечі в країні, особливо зараз, під час відкритої агресії з боку РФ.

Детально про всі заходи проекту можна ознайомитися на спеціально створеному сайті: мова-добра.org.ua