Розвиток E-Health в Україні - започаткування конструктивного діалогу


Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) наразі реалізує процес реформування системи охорони здоров’я в Україні. Електронна охорона здоров’я (e-Health) є однією з невід’ємних складових у рамках процесів реформування і має на меті забезпечити якісні і доступні послуги електронної охорони здоров’я і поліпшення медичної допомоги для всіх громадян і особливо для найбільш вразливих груп населення. Для досягнення цієї мети слід вжити конкретних заходів на шляху вироблення та реалізації ґрунтовної, довготривалої національної стратегії електронної охорони здоров’я, що базується на доказах і здатна задовольняти потреби українських громадян та адаптуватися до надзвичайних обставин і належно в них функціонувати. 

Нинішні ініціативи щодо електронної охорони здоров’я в Україні розроблялися та розвивалися переважно на місцевому рівні. Тому наразі існує потреба в узгодженні поточних заходів і оптимізації можливостей для розробки національної стратегії електронної охорони здоров’я в рамках сучасних процесів реформування охорони здоров’я.

Делегат Фонду, Іван Буланкін

27-28 квітня 2016 у Глибівці, Києвської області пройшла конференція по темі Розвитку електронної охорони здоров'я в Україні (E-Health), в якій приймав участь делегат Фонду "Об'єднання" Іван Буланкін, що займається питаннями впровадження інформаційних технологій в сфері охорони здоров'я Херсонщини більше 5 років.

Захід був організований МОЗ та ДП «Центр електронної охорони здоров’я МОЗ» спільно зі Світовим банком і Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), і ставив на меті започаткувати конструктивний діалог на шляху вироблення комплексної національної стратегії електронної охорони здоров’я шляхом залученням відповідних зацікавлених і дійових осіб, що займаються питаннями, пов’язаними з електронною охороною здоров’я, у контексті процесів реформування системи охорони здоров’я в Україні.

Засідання робочої групи

За результатами заходу, визначені основні прогалини та узгоджені наступні кроки для розвитку послуг електронної охорони здоров’я в Україні, визначені національні зацікавлені сторони, що займаються питаннями, пов’язаними з електронною охороною здоров’я, встановлені контакти для подальшої співпраці, обговорені стратегічні та структурні можливості для майбутніх послуг електронної охорони здоров’я.