Конкурс розв'язання міських проблем за допомогою технологій


Кожен, хто має ідеї розв'язання міських проблем за допомогою технологій чи створення потрібного та цікавого сервісу для громади, влади чи бізнесу - може прийняти участь у конкурсі Apps4Cities Challenge та отримати $3 000 з подальшою інкубацією проектів.  

Заявки на участь в конкурсі можуть подавати органи державної влади та місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації всіх форм власності, а також міські ініціативи, які знають про локальні проблеми та мають ідеї, як їх вирішити за допомогою технологій, та/або мають задум щодо створення цікавого сервісу для міста, громади, влади та бізнесу.

Основою таких ідей можуть стати ініціативи розробки сервісів, візуалізація та інші інструменти, продукти, що використовують будь-який набір даних, розміщений на порталі data.danimist.org.ua. Також у створенні сервісу допускається і використання інших відкритих даних або даних, отриманих шляхом краудсорсінгу.

Подати заявку на Конкурс можна двома шляхами:

Варіант 1 . “У мене є ідея”: 
Повідомте ідею сервісу, в якому будуть використані міські відкриті дані; зберіть команду або приєднуйтеся до вже сформованої команди; і доведіть ідею до створення прототипу. Цим варіантом можуть скористатися як юридичні особи, що мають ідеї, так і активісти (їх команди).
Збір ідей для сервісів на основі міських відкритих даних триватиме до 18 вересня (включно).

Варіант 2 . “Взяти ідею”:
Оберіть ідею для проекту, представлену нашими партнерами, чи приєднайтесь до групи, яка вже працює над ідеєю (або сформуйте власну команду), і починайте разом з ними реалізацію ідеї.
Цим варіантом можуть скористатися міські активісти (та їх команди), які не мають ідеї для реалізації, проте готові приєднатися до іншої ініціативи. Обирати ідеї можна буде із визначеного переліку ідей, що запропоновані партнерами Конкурсу та розміщені на нашому сайті.
Взяти ідею сервісів можна буде до 18 вересня (включно).

Всі деталі конкурсу, а також подати заявку на участь, можна на сайті організаторів.

Конкурс проводять Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup в рамках проекту «Дані міст/Apps4Cities». 

Якщо ж ви ще не маєте таких ідей, то надихнутись зможете під час OPEN DATA FORUM, що пройде у Херсоні 8-9 вересня за участю експертів з усієї України у сфері відкритих даних.