20 проектів Скадовська та Новомиколаївки будуть профінансовані за результатами Пітчінгу

Пітчінг соціальних проектів у Скадовську. Фото - О.Харчиков

24 лютого 2017 у Скадовську пройшло одразу два Пітчінги соціальних проектів, на яких презентували свої ідеї активісти з с. Новомиколаївки та м. Скадовська.

Членами оціночної комісії були голови та депутати Скадовського міської ради, Новомиколаївської сільської ради, а також голова Фонду "Об'єднання" та менеджер програми "Активні громадяни" Британської Ради в Україні.

Обговорення Комісією щодо проектів, які будуть профінансовані. Фото - О.Харчиков

Рішення щодо фінансування приймалось на підставі загальної кількості балів, що присуджувались журі кожному представленому проекту по наступним критеріям: чіткість визначення мети проекту, відповідність критеріям конкурсу, реалістичність бюджету, сталість проекту та залучення аудиторії до реалізації проекту.

Попередньо, на конкурс пітчінгу Скадовчани подали 35 ідей, Новомиколаївчани - 16 ідей, з яких було відібрано на подальше доопрацювання відповідно 19 та 10 ідей.

22 та 23 лютого майстер-фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам покращити представлені ідеї та підготувати їх до фінального виступу перед Комісією. 2 дні інтенсивної роботи значно покращили самі ідеї, їх презентабельність та призвело до того, що було підтримано набагато більше проектів, ніж планувалось спочатку.

Учасники Скадовського Пітчінгу. Фото - О.Харчиков

Нагадаємо, що загальний бюджет Пітчінгу у Скадовську становив 150 000 грн, з яких 50/50 фінансує Британська Рада (75 000 грн) та Скадовська міська рада (також 75 000 грн). Проте, після вдалого виступу учасників, Скадовська міська рада прийняла рішення профінансувати всі представлені на фінальному пітчінгу ідеї, загальна сума яких склала 211 931 грн за 14 проектів.

Учасники Новомиколаївського Пітчінгу

Початковий бюджет Пітчінгу у Новомиколаївки складав 40 000 грн, з яких 50/50 фінансує Британська Рада (20 000 грн) та Новомиколаївська міська рада (також 20 000 грн). Проте, так само як і зі Скадовським Пітчінгом, Новомиколаївська сільська рада вирішила збільшити кількість фінансованих проектів. Загальний бюджет підтриманих 6 ідей склав 52 032 грн.

Це вже не перший раз, коли доопрацьовані з фасилітаторами проекти, здобули більшої підтримки з боку міської влади. Так само було у Чернігові та Мелітополі, коли місцева влада, вражена презентаціями та ідеями містян, збільшувала фінансування з бюджету в рази.

Команда майстер-фасилітаторів, що працювала у Скадовську

Попереду чекає багато роботи у сфері розвитку інфраструктури та туризму Скадовська та Новомиколаївки, причому жителі цих населених пунктів готові брати відповідальність на себе та бути ініціаторами позитивних перетворень в своїх громадах. 

Пітчінг проводився за підтримки програми "Активні громадяни" Британської Ради в Україні, Скадовської міської ради, Новомиколаївської сільської ради та Фонда "Об'єднання". В минулому році перший пітчінг в Україні пройшов саме у Херсоні, тим самим дав старт подібним заходам у Чернігові, Мелітополі, Сумах, Києві (серед переміщених ВНЗ), а попереду ще з десяток міст готує Пітчінги у себе.

Коментарі