8 проєктів соціальної дії будуть підтримані на Херсонщині в рамках обласного пітчингу

 

Онлайн голосування за проєкти учасників пітчингу

Цього тижня у Херсонській області завершився обласний пітчинг, який проводився Фондом "Об'єднання" за підтримки та у партнерстві з Британською Радою та за співфінансуванням Європейського Союзу в рамках проєкту "Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості (SC3)".

В рамках пітчингу було схвалено підтримати 8 проєктів соціальної дії активних громадян області

Сам обласний пітчинг складався з декількох етапів. Ще у грудні 2020 року серед мешканців Херсонської області було розпочато прийом ідей з фокусом на покращення життя громадян, розвитку співпраці з органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети. На першому етапі ми отримали 34 ідеї проєктів.

Всі учасники, які подали свої ідеї, мали пройти онлайн курс "Є ідея? Втілюй! Проєктний дизайн для соціальних ініціатив", який розроблявся командою майстер-фасилітаторів Британської Ради, і покликаний надати базові знання з планування проєктів.

Доопрацювання учасниками своїх ідей під час онлайн тренінгу

Активні громадяни, які пройшли теоретичний курс, були запрошені на 4-денний тренінг з доопрацювання їхніх ідей. Майстер-фасилітатори Британської Ради допомагали учасникам впродовж тренінгу покращити проєктні заявки, та надавали консультації з приводу планування всіх етапів проєкту.

Після доопрацювання проєктів, розпочалося тижневе громадське онлайн голосування за ініціативи на спеціальній платформі. Будь-хто міг ознайомитися із запропонованими ініціативами, і віддати свій голос за 3 ідеї.

Останнім етапом став сам пітчинг - презентації учасниками своїх ініціатив перед конкурсною комісією. На презентацію кожен учасник мав по 5 хвилин, впродовж яких необхідно було переконати членів конкурсної комісії, що їхній проєкт важливий для громади, що команда активістів має відповідний досвід та спроможність реалізації подібних ініціатив, і що запропоновані проєкти мають позитивний вплив на суспільство. 

На основі онлайн голосування і голосування членів конкурсної комісії, у Херсонській області були визначені 8 переможців, які отримають фінансування. Кожен із проєктів додатково залучають ресурси і кошти від місцевої влади та громади.

Проєкти-переможці:

  • "Острівна республіка – школа лідерства" у м. Таврійськ. Загальний бюджет проєкту 45 778,20 грн, з них 33 128 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "Сo-working space для митців" у м. Херсоні, ХНТУ. Загальний бюджет проєкту 84 760 грн, з них 35 000 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "School STEM smart lab" у селищі Антонівка, Скадовської ОТГ. Загальний бюджет проєкту 46 500 грн, з них 35 000 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "Фестиваль "Україна без кордонів"" у м. Скадовськ. Загальний бюджет проєкту 190 200 грн, з них 35 000 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "Щасливе сучасне материнство" у Музиківській ОТГ. Загальний бюджет проєкту 39 329,25 грн, з них 33 930,25 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "Посади дерево – збережи довкілля" у с. Станіслав. Загальний бюджет проєкту 42 885 грн, з них 34 975 грн фінансування від Британської Ради. 
  • "Арт-студія декоративно-прикладного мистецтва" у с. Першокостянтинівка. Загальний бюджет проєкту 42 000 грн, з них 35 000 грн фінансування від Британської Ради.
  • "«Park Fest» у Білозерці" у смт. Білозерка. Загальний бюджет проєкту 53 020 грн, з них 35 000 грн фінансування від Британської Ради.
Таким чином, загальна сума фінансування всіх проєктів складає 544 472,45 грн, з яких Британська Рада фінансує 277 033,25, а 50% фінансування надають партнери та місцева влада у громадах.

Наступний обласний пітчинг, який ми розпочинаємо вже у лютому відбудеться у Вінницькій області.

Коментарі