Конкурс проєктів у Новокаховській громаді: 30 000 грн на ініціативи

пітчинг у Новій Каховці

Якщо ви маєте ідею проєкту соціальної дії, яка покращить життя Новокаховської громади, запропонуйте її на локальному пітчингу та отримайте 30 000 грн від Британської Ради та Новокаховської міської ради на її реалізацію!


>> ПОДАТИ ІДЕЮ <<


Пітчинг проєктів – конкурс проєктів соціальної дії за фінансової підтримки Європейського Союзу та Британської Ради у співфінансуванні з органами місцевого самоврядування.

Проєкт соціальної дії – проєкт спрямований на позитивні соціальні зміни у громаді.


Хто може взяти участь?

Взяти участь у пітчингу можуть активні громадяни, які планують проєкт соціальної дії для розвитку своєї громади офлайн або онлайн та бажають отримати фінансову підтримку на його реалізацію.


Деталі участі у конкурсі (пітчингу)

У Конкурсі проєктів можуть брати участь мешканці Новокаховської ТГ віком від 18 років, які мають ідею щодо покращення життя громади, розвитку співпраці з місцевими органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети.

Всі проєкти мають бути реалізовані до 21 листопада 2021 року. Звітування за реалізовані проєкти надаються до 10 грудня 2021 року.


Які вимоги до проєкту?

Проєкт повинен базуватися на загальновизнаних суспільних цінностях, бути добре спланованим та стосуватися локально-глобальних зв’язків.

Проєкти можуть бути спрямовані на:

  • зміцнення соціальної згуртованості в Україні;
  • створення та зміцнення зв’язків між волонтерами, владою, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів;
  • підтримку людей старшого віку та сприяння поширенню інклюзії (підвищення рівноправного доступу до середовища громади, зокрема людей з інвалідністю);
  • сприяння розвитку молоді, популяризації активної громадянської позиції та формування лідерських якостей;
  • сприяння ментальному здоров'ю жителів громад в умовах соціального дистанціювання;
  • сприяння досягненню гендерної рівності та забезпечення дотримання рівності прав та можливостей;
  • сприяння покращенню стану навколишнього середовища;

Ось приклади ідей для проєктів соціальної дії, але не обмежуйте свою уяву лише ними:

  • Креативний простір: створення креативних елементів та мальовничих куточків благоустрою на вулицях міста.
  • Проведення заходів з метою підвищення рівня здоров’я молоді, безпечного способу життя та культури здоров'я серед молоді.
  • Екологічні та туристичні ідеї: прокладання еко-стежок, створення нових туристичних атракцій тощо
  • Творчі ініціативи: розвиток змістовного дозвілля молоді, молодіжні події, заходи тощо.
  • Ідеї, спрямовані на забезпечення доступу до громадських та туристичних об'єктів для людей з інвалідністю.


>> ЗАПРОПОНУВАТИ ІДЕЮ <<


Бюджет проєкту

На один проєкт соціальної дії надається до 30 000 грн.

Загальний бюджет пітчингу - 300 000 грн:

  • 150 000 грн надає Новокаховська міська рада
  • 150 000 грн надає Британська Рада в Україні


Процес подачі проєкту соціальної дії

1. Подача ідеї. Подайте ідею проєкту соціальної дії, направлену на розвиток та покращення життя Новокаховської громади, до 9 червня 2021 року, 18:00, заповнивши онлайн форму.

2. Експертна оцінка. Вашу ідею оцінюватимуть експерти. Якщо вона дійсно цікава та корисна для громади, то спеціалісти від Британської Ради та організацій-партнерів допоможуть в її доопрацюванні та складанні плану реалізації.

3. Тренінг. Учасники, яких буде відібрано, разом з фасилітаторами почнуть доопрацьовувати подані ідеї на триденному тренінгу, який відбудеться 14-16 червня 2021 року. Національні фасилітатори Британської Ради допоможуть учасникам підготуватися до пітчингу (презентації). По завершенню доопрацювання проєкту, його необхідно подати на оцінку повторно (заповнити аплікаційну форму) та презентувати конкурсній комісії 18 червня 2021 року.

4. Презентація та фінансування. 18 червня 2021 року учасники презентують доопрацьовані проєкти Конкурсній комісії, яка визначить переможців  і надасть фінансування для реалізації десяти проєктів. Реалізація профінансованого проєкту має відбутись до 21 листопада 2021 року. Звітування за реалізовані проєкти надаються до 10 грудня 2021 року.


>> ПОДАТИ ПРОЄКТ <<


Організатори Конкурсу:

  1. Благодійний фонд «Об’єднання»
  2. Новокаховська міська рада
  3. Британська Рада та Європейський Союз, в межах проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3)
  4. АРР “Таврійського об'єднання територіальних громад”.
  5. КП «Агенція регіонального розвитку»


Ключові дати

Останній термін подання заявок - 9 червня 2021 року, 18:00
Результати відбору - 11 червня 2021 року
Початок онлайн навчання - 14 червня 2021 року
Закінчення онлайн навчання - 16 червня 2021 року
Презентація проєктів перед комісією - 18 червня 2021 року (час буде окремо повідомлений)

Більше інформації та критерії оцінки, ви можете подивитися у спеціальній інструкції за цим посиланням.


Сподіваємося, що ваш проєкт буде підтриманий в рамках пітчингу, і ми зможемо разом реалізувати круті ініціативи у Новокаховській громаді у 2021 році ;)

Пітчинг проводиться в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), покликаного забезпечити ефективне подолання викликів і реалізацію перспективних можливостей в галузі розвитку на місцевому рівні шляхом покращення співробітництва між організаціями громадянського суспільства (ОГС) та місцевими органами влади (МОВ) в Україні. Він співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою спільно з трьома досвідченими спів-заявниками (ОГС): ГО «Міцна громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», що розміщуються на сході, заході та на півдні України відповідно. Проєкт здійснюється на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій.