Поліція, ДСНС, ОМС та ОГС Херсонщини три дні спільно розробляли проєкти у сфері громадської безпеки та обмінювалися досвідом

Херсонська громадська безпека

Офіцер громади Чорнобаївської ТГ представляє проєкт по відеоспостереженню

14-16 липня 2023 у Кривому Розі представники поліції, військових адміністрацій, ДСНС та громадських діячів 6 громад Херсонщини пройшли навчання по залученню громадськості та служб екстреного реагування до відновлення та розвитку постраждалих громад на основі підходу Community Policing та добровільного пожежного руху.

На заході були обговорені нові підходи взаємодії між громадою та поліцією на засадах партнерства та їх використання у військовий  час. 

Окрім представників Херсонської області, були також присутні поліція та громадські активісти з Запорізької області.

громадська безпека у Херсоні

Учасникам заходу ткож були представлені успішні практики побудови добровільного пожежного руху та участь населення у попередженні пожеж, надзвичайних ситуацій та подій.

Поліція, ДСНС, ОМС та ОГС три дні спільно розробляли проєкти у сфері громадської безпеки та обмінювалися досвідом по взаємодії з населенням та роботі у прифронтових і деокупованих громадах.

Херсонщину представляли Нововоронцовська, Високопільська, Кочубеївська, Білозерська, Станіславська і Чорнобаївська громади, де Херсонський обласний благодійний фонд "Об'єднання" розвиватиме робочі групи з громадської безпеки та відновлення в межах Програми ООН у 2023-2024 роках.

Сам захід був організований Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.