Аналітичний звіт "Відбудова звільнених громад Херсонщини"

аналітичний звіт "Відбудова звільнених громад Херсонщини"

Представляємо вашій увазі аналітичний звіт "Відбудова звільнених громад Херсонщини" на основі глибинних інтерв’ю із мешканцями області, які пережили окупацію.

Всього в телефонному режимі було проведено 21 глибинне інтерв’ю з мешканцями Білозерської, Станіславської та Чорнобаївської громад протягом вересня – жовтня 2023 р. 

Серед респондентів представлені, переважно, ті категорії, які дотичні до відбудови та відновлення життя на території деокупованих громад, або є добре обізнаними в цих питаннях. 

Це співробітники місцевого самоврядування, комунальних підприємств, ДСНС, закладів культури, опіки та охорони здоров’я (загалом, 13 осіб); представники громадських та молодіжних організацій (3 особи); працівники ЗМІ (1 особа). 

Така вибірка дозволила провести предметну розмову щодо актуального стану та перспектив відродження Чорнобаївської, Станіславської та Білозерської громад, однак, очевидно, її не слід розглядати як репрезентативну по відношенню до всього населення деокупованих територій. 

Представники інших категорій – пенсіонери, самозайняті, працівники промислових підприємств (загалом, 4 особи) – були включені до числа респондентів саме для того, щоби врахувати «загальну» думку та її відмінності від позиції безпосередньо задіяних у відбудові. 

Звіт доступний за посиланням - "Відбудова звільнених громад Херсонщини"

Раніше ми публікували звіт "Спеціаліст в умовах окупації", який готували під час окупації Херсонської області.