У Херсоні пройшла прес-конференція до Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги

4 жовтня 2011 року у Херсонському прес-клубі "Новий день" була проведена прес-конференція, присвячена до Всесвітнього дня хоспісної та паліативної допомоги.




Прес-конференція - це один із запланованих заходів в рамках проведення благодійної кампанії у Херсонській області.

Заступник директора ХОЦСССДМ Руденко Богдан Сергійович відмітив, що одне з основних завдань благодійної кампанії - зібрати кошти на купівлю медичного обладнання: ламінарного боксу, вартістю 37 тис. грн.

8 та 9 жовтня у всіх районах Херсонської області будуть працювати волонтерські бригади, які збиратимуть пожертви, інформуватимуть мешканців щодо благодійної кампанії та звертатимуть увагу мешканців області до проблем надання якісної хоспісної та паліативної допомоги, в тому числі онкохворим дітям і людям з туберкульозом в термінальних стадіях.

Виконавчий директор ХОБФ "Об'єднання" Антощук Юрій Володимирович озвучив інформацію про проведене серед жителів міста опитування, в ході якого з'ясувалося, що понад 44% респондентів стикалися з проблемою догляду за тяжкохворими людьми, при цьому 66% опитаних не знають що таке паліативна допомога.

Заступник голови облдержадміністрації Яценко Андрій Анатолійович, який приймав участь у прес-конференції, відзначив вагому роль "третього сектору" у вирішенні гострих соціальних питань Херсонщини. 

Отець Сергій Дмитрієв, керівник відділу соціального служіння і благодійності Херсонської єпархії Української Православної Церкви наголосив, що великою необхідністю є підтримка тяжко хворих як медична, психологічна так і духовна; церква завжди готова допомогти людям.

На прес-конференції також був представник Укрексімбанку, який повідомив, що їх установа залучилась до благодійної кампанії та завжди готова внести свій вклад у доброчинність.

Фото з прес-конференції: