Цифрову трансформацію Херсонщини нарешті презентовано!




14 травня на ІІ Таврійському туристичному конгресі відбувся прес-брифінг компанії Google Україна, на якому були презентовані результати кампанії «Цифрове перетворення Херсонської області». 

Кампанія впроваджувалась Google Україна, ХОБФ «Об’єднання», Херсонською ОДА, і Херсонською міськрадою.

Ми раді презентувати цю величезну роботу, яка відкрила нову сторінку у співпраці між громадою і владою. Ми вдячні усім, хто нам допомагав. І усім, хто сумнівався, нагадуємо, що це був не грантовий проект, ми робили його від щирого серця власними зусиллями і стали першою областю в Україні, де подібний проект розгорнувся настільки масштабно і вдало. Ми пишаємось цим і готові тепер допомогти усім охочим повторити нашу роботу.
Отже, що саме нам вдалося зробити:

- По Херсонській області:

1. Були проведені 2 Map Camp на території міста і області (в жовтні 2014 і травні 2015), де Google картографи з усієї країни деталізували та наново нанесли інфраструктуру, будинки, дороги, відцифрували привабливі туристичні об’єкти області та нанесли їх фотосфери на карти Google. Серед цих об’єктів: Олешківські піски, о.Джарилгач, Асканія-Нова, о.Бірючий, плавні майбутнього Нижньодніпровського національного природного парку, узбережжя Чорного моря (с.Залізний Порт, Лазурне, місто-курорт державного значення Скадовськ), м.Херсон.

2. Проведено 2 круглих столи з представниками туристичного бізнесу, влади, керівниками національних природних парків, представниками роботи по напрямку зеленого туризму та іншими активними організаціями Херсона та області.

3. Проведено 2 освітніх семінари для органів місцевого самоврядування, де спеціалісти Google розповіли про оптимізацію роботи органів влади із своїми веб-сайтами. Ці спеціалісти запропонували багато цікавих цифрових ініціатив, і деякі з них вже вдалося реалізувати.

4. Було проведено по 2 семінари для малого та середнього бізнесу і освітян Херсона, де близько 500 слухачів навчилися практично користуватися продуктами Google у своїй роботі.

- По м.Херсону:

1. Ми покращили «Херсонську мапу округів» http://www.karta-okrugov.pp.ua/. Скоро на ній з’явиться багато нових інфраструктурних об’єктів, якими зручно буде користуватися херсонцям. Найцікавіше – стан проведення ремонтних робіт на дорогах міста. 

2. Найбільш прогресивне на сьогодні комунальне підприємство міста Херсонський водоканал вперше в історії міста разом із Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання» створив Мапу аварійних робіт, на якій тепер кожен може побачити де проводяться ремонтні роботі, на якій вони стадії та коли завершились http://www.water.kherson.ua/index.php/spozhyvacham/mapa-avariinykh-robit/issues 

3. Ще один проект: «Мапа об’єктів комунальної власності» - свіжий приклад нашої співпраці з Google Україна. Вона створена зусиллями Управління комунальної власності Херсонської міськради та зроблена без залучення бюджетних коштів – лише завдяки доступним інструментам Google та зусиллями працівників управління та фонду «Об’єднання». На неї нанесені об’єкти для платного й безоплатного користування, та для бюджетних організацій. До об'єктів комунальної власності також  прив’язано фотографії,  панорамні зображення та зображення-фотосфери https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zf--7pMpNNR8.kaI0NYWLPMJA

4. Ми з гордістю представили «Мапу історичного центру Херсона». Усі попередні мапи – то був наш розум, а ця – наше серце. На ній позначено найбільш визначні історичні будівлі та місця, якими Херсон може пишатися. Тепер кожен може побачити, якою була історична споруда раніше і якою вона є зараз, а також прочитати про неї найбільш цікаві факти http://nash.kherson.ua/. Згодом вона буде доповнена.

5. У перспективі ми плануємо розробити цифрову карту зонування в Херсоні, де потенційні інвестори зможуть без паперової тяганини побачити на ній цільове призначення земельних ділянок міста. Подібний проект оцифровування даних про інвестиційно привабливі об’єкти було реалізовано у рамках програми цифрового перетворення Рівненської області.

6. Зовсім скоро буде презентовано документальний фільм про туристичну унікальність Херсонщини. Ми зняли область так, як цього ще ніхто не робив!

7. Підсумком кампанії також стала розробка веб-сайту (http://www.discoverkherson.com.ua), присвяченого заповідним територіям Херсонщини. Сайт зібрав безліч фото та відео матеріалів від кращих фотомайстрів Херсонщини, фотосфери картографів, які були зроблені спільнотами Google Картограф та Панорам, туристичні маршрути на онлайн-картах Google. Завдяки йому туристи з України та всього світу можуть познайомитися з цікавими місцями регіону.

Окрім цього, були підведені підсумки першого конкурсу «Кращий картограф м.Херсона та Херсонської області». Конкурс тривав з 20 квітня по 11 травня і учасники змогли внести майже 4000 правок http://www.fundunion.org/2015/05/win-map-makers.html

Новини по усіх заходах, які проводились у рамках кампанії, можна знайти на нашому сайті: http://www.fundunion.org/