Онлайн-курс по створенню гіперлокальних комм'юніті медіа


Раді представити широкому загалу наш останній розроблений онлайн-курс, що присвячений вивченню тематики створення гіперлокальних комм'юніті медіа. Курс розрахований на початківців, на тих активних громадян, блогерів, які бажають запустити власне гіперлокальне медіа, проте не мають достатньо знань та навичок. 
У 2015 році наш Фонд разом із партнерами, при фінансовій підтримці Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, проводили Першу Школу створення гіперлокальних комм'юніті медіа для активістів та блогерів Півдня України. Ми отримали у 5 разів більше анкет на участь з усієї України, ніж могли прийняти. Та зараз, ми спробували трохи перекласти деякі модулі Школи у формат онлайн відео уроків.

Тренери онлайн курсу - це експерти Школи, що мають великий багаж знань у сфері журналістики та цифрових технологій:
  • Головченко В'ячеслав - засновник і Голова Піклувальної Ради Миколаївського Коледжу преси та телебачення. Незалежний журналіст, видавець Інтернет-сайту "Губернський тиждень". 
  • Кузнєцова Тетяна - декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктор наук із соціальних комунікацій, професор. 
  • Андрющенко Олександр - фотохудожник, фотожурналіст, професійно займається фотографією з 1987 року. Член Національної спілки фотохудожників України з 1993 року. 10 років був офіційним фотокореспондентом міжнародного фестивалю «Таврійські Ігри», з 1999 року - офіційний фотокореспондент міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії». 
  • Антощук Юрій – голова Фонду «Об’єднання», експерт-консультант з впровадження інформаційно-комунікаційних Інтернет технологій у діяльність органів влади, бізнесу та NGO. 

Онлайн курс складається з 4 навчальних Модулів:
  1. Введення в гіперлокальні медіа: поняття гіперлокал медіа, інтернет-журналістика, досвід ведення подібних медіа в США та Європі;
  2. Робота з інформацією: як правильно та ефективно писати й перевіряти медіа-текст, робота журналіста на офлайн заходах, пошук інформації в Інтернеті, мова ворожнечі та агресія у ЗМІ, а також приклади роботи гіперлокал медіа в США та Україні;
  3. Робота з фотоконтентом: будова камери та режими зйомки, особливості репортажної зйомки, зйомки в приміщенні, використання спалаху, робота з онлайн редакторами фотоматеріалів;
  4. Робота з медіа ресурсом – створення, налаштування та дизайн сайтів на базі Blogger.com. 
Кожен Модуль складається з відео лекцій та текстових й відео інтерв’ю з засновниками гіперлокальних медіа з США, Європи та України, які брались в рамках проекту.
У 2016 році ми будемо проводити Другу Школу створення гіперлокальних комм'юніті медіа для активістів та блогерів з усієї України, і доповнимо курс новими модулями. 

Курс був розроблений за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Коментарі