Триває прийом заяв на участь у Національному конкурсі "Благодійник року"


Вже п’ятий рік поспіль в Україні проходить Національний конкурс «Благодійник року». Його мета – сприяти розвитку та популяризації благодійництва в Україні через публічне визнання та відзначення найефективніших благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем. 

Конкурс стартував у 2007 році, в ньому вже взяло участь близько 400 компаній, громадських і благодійних організацій та приватних осіб. Понад 100 з них отримали найвищу оцінку суспільства та визнання своєї діяльності, ставши лауреатами та дипломантами конкурсу.

V Національний конкурс «Благодійник року» стартував 29 березня 2011 року. Благодійників визначатимуть в 14 номінаціях, а також вручать 6 спеціальних призів. У конкурсі можуть взяти участь фізичні та юридичні особи, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем.

Дотримання всіх конкурсних процедур забезпечує Наглядова рада, до якої входять видатні особистості світу музики, літератури, спорту, бізнесу. Наглядову раду очолює Народна артистка України Марія Бурмака. Голова Журі конкурсу – президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко. У журі запрошені експерти та громадські діячі, які мають високий авторитет у суспільстві. 

Для участі в конкурсі слід заповнити аплікаційну форму, яку можна знайти на веб-сайті, або скористатись он-лайн формою
Збір заявок триватиме до 20 листопада 2011 року. 
До самої заявки можуть бути додані фотографії, копії публікацій тощо. 
Матеріали слід надсилати поштою на адресу: 01012, м. Київ, а/с 75 
(з поміткою «Голові журі Національного конкурсу «Благодійник року – 2011») 
та продублювати електронною поштою на адресу info@blagodijnyk.org.ua.

Також V Національний конкурс «Благодійник року» ознаменується нововведеннями. Зокрема ВБО «Асоціація благодійників України» запровадила спеціальний приз «Народний благодійник». Висувати кандидатури і обирати володаря цього призу може кожен українець. Будь-яка людина в соціальних мережах може розповісти про благодійника, його досвід та успішні ініціативи. А потім все українське суспільство, голосуючи в інтернеті, обере народного благодійника. Зараз активно триває висунення домінантів у соціальній мережі «Facebook» на сторінці «Народний благодійник».