Креативні міста: Проект «Відеосквот. 50м Перформансу»

Михайло Бадасян. Перформанс BLOW ART 
У вівторок, 18 червня 2013 року о 15:00 за Київським часом відбудеться прямий ефір на тему: Проект «Відеосквот. 50м Перформансу» з кураторами проекту Марією Гончар і Михайлом Бадасяном



Українсько-німецький кураторський проект «Відеосквот. 50м Перформансу» є учасником паралельної програми четвертого міжнародного фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі ночі 2013».

У рамках проекту 19 та 20 червня з 12:00 -17:00 години відбудеться показ відео фіксації та відео документації актуального європейського та українського перформансу у просторі арт-галереї «Жовті Велетні», Одеського Художнього Музею, вул. Софійська 5-а.

Куратори, з української сторони - Марія Гончар та з німецької сторони - Михайло Бадасян, здобули письмову згоду авторів на показ, зібрали та представлять відео фіксації та відео документації актуального європейського та українського перформансу.

Учасники проекту: Олена Ковиліна, Ганна Семенова, BBB Johannes Deimling, Elana Katz, Riccardo Attansio, Михайло Бадасяна, Karen Alekyan, Marcel Sparmann, Ксенії Телепової та Катерини Рейшер, Lan Hungh, Ismael Ogando, Павло Ковач, Алевтина Кахідзе, Scrag Aisedory, ЕЦСМ «Чайна Фабрика».


До перформансу як форми сучасного мистецтва можна віднести будь-яку ситуацію, що включає чотири базові елементи: час, місце, тіло художника й відношення художника і глядача.


Перформанс як форма сучасного мистецтва надає цінність і новизну для мистецького процесу:
1. Нове визначення ролі автора і персонажа.
2. Змінює поняття мистецтва.
3. Шукає і дає можливість виникнення продуктивної аудиторії.
4. Створює нові комунікативні ситуації.
5. Створює умови для появи нових технологій, форм і видів у мистецтві.
6. Протестує проти успадкованих з минулого художніх принципів.
7. Відкритий для всіх тем і проблем буттєвості.


Головний гість програми - Михайло Бадасян на прямому зв'язку з Берліну. Михайло народився у 1988 році у Ростові-на-Дону. У 2008 році Михайло переїхав до Німеччини і почав займатися соціальною роботою в Дрездені під час перебування в активних соціальних / СНІД / ЛГБТ-організаціях. У квітні 2011 року Михайло переїхав до Великобританії на навчання і за цей час, він відвідав Міжнародний фестиваль Манчестера, на якому побачив виступ Марини Абрамович та концерт Бьорк, і вони обидві надихнули Михайло слідувати Живим виступам мистецтва.

Ведуча програми - Марія Гончар, візуальний та медіа художник, куратор соціокультурних проектів та проекту "Креативні міста України", архітектор, урбаніст, член Спілки Журналістів України.

Прямий ефір і запис зустрічі можна буде подивитися на цій сторінці.