У Херсоні розпочинається благодійна кампанія, присвячена Всесвітньому дню паліативної допомоги

У Херсоні розпочалася благодійна кампанія "Милосердя властиво кожному", присвячена Всесвітньому дню паліативної допомоги, який відзначається кожної другої суботи жовтня в усьому світі. 




Організаторами кампанії є Херсонська громадська організація «МХР «Анастасіс» за підтримки МБФ «Відродження». Метою кампанії "Милосердя властиво кожному" є привернення уваги громади до стану хоспісної та паліативної допомоги в регіоні; активізація роботи волонтерів; збір коштів для потреб онкохворих дітей, що лікуються у Херсонській обласній дитячій лікарні.

Нещодавно у Херсоні відбулась прес-конференція, присвячена цій кампанії.

Під час спілкування з представниками засобів масової інформації заступник директора Департаменту охорони здоров’я Херсонської ОДА Ліна Бондарева повідомила, що спеціалізовану паліативну службу Херсонщини представляє Херсонська обласна лікарня «Хоспіс». Стаціонар цієї лікарні розраховано на 50 ліжок, розташованих у двоповерховому будинку, має 20 палат, три сестринських поста, маніпуляційний кабінет та приймальний покій.


«Головним завданням роботи лікарні є не лише підбір необхідної знеболюючої терапії та професійний медичний догляд, а й надання медико-соціальної та психологічної допомоги хворим. А також психологічної підтримки родичів на період хвороби або втрати близької людини. Саме це вирізняє нашу лікарню від інших медичних закладів і є актуальним та необхідним в паліативній та хоспісній допомозі», - зазначила головний лікар «Хоспісу» Інеса Чамлай.

Протягом жовтня 2013 року в Херсоні будуть проведені мистецькі акції за участю театрального колективу, до якого входять діти та молоді люди з особливими потребами, об’єднаних Херсонською міською організацією «Серце матері». Під час проведення заходів планується зібрати кошти для потреб онкохворих дітей, що перебувають на лікуванні в Херсонській обласній дитячій клінічній лікарні.

Також буде організовано онлайн-трансляції з зацікавленими експертами в питаннях хоспісної та паліативної роботи на медіа-каналі Ukraine Social Community, телепередачі на каналі Скіфія.

За усіма новинами можна слідкувати в інтернеті за адресою: http://hospicedayinks2013.blogspot.com/ та на сайті організації www.anastasis.pp.ua

Зі слів координатора проекту Олексія Ріпи: «Як показує досвід світової практики, розвиток хоспісної та паліативної допомоги на пряму залежить від активності лідерів місцевої громади, а також розвиненості волонтерських рухів. Тому наш проект спрямований на формування активної позиції жителів міста та області у вирішення проблем у цій сфері».

«Паліативну допомогу можна надавати разом із допомогою, спрямованою на одужання, але її мета не виліковування, а піклування. Тому розвиток хоспісної та паліативної допомоги залежить від активності лідерів місцевої громади, а також розвиненості волонтерських рухів», - підкреслила Ліна Бондарева.