Херсонська мапа округів

Проект «Херсонська мапа округів» спрямований на формування цивілізованих відносин між владою та громадою міста Херсона задля його розвитку і являє собою процес максимально відкритого та системного інформування громадськості про бюджетні витрати на комунальне господарство Херсона у розрізі його мажоритарних округів.



Проект ініційований восени 2013 року депутатом Херсонської міської ради, директором комунального підприємства «Херсонський міськводоканал» Ігорем Козаковим та підтриманий головою Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання» Юрієм Антощуком.

В рамках проекту на спеціально підготовленому сайті з використанням сервісів Google надана інформація про витрати бюджетних коштів херсонської громади на ремонт покрівель, водостоків, каналізації, водопостачання, опалення, ліфтів, закладів освіти тощо окремо за 2011, 2012, 2013 роки по кожному із 38 округів Херсона, від яких були обрані міські депутати-мажоритарники.

Інформація для проекту була надана управліннями Херсонської міської ради як відповіді на офіційні запити Ігоря Козакова, систематизована й викладена на сайті проекту його волонтерами.

В рамках проекту «Херсонська мапа округів» планується системне уточнення інформації про бюджетні витрати на комунальне господарство Херсона, її оновлення та доповнення на сайті. Окрім цього всі он- та оф-лайн активності в рамках проекту будуть висвітлюватися в розділі «Новини».

Урядові чи міжнародні донорські організації до реалізації проекту «Херсонська мапа округів» відношення не мають. Проект реалізується особистими силами депутата Херсонської міської ради Ігоря Козакова та голови Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання» Юрія Антощука, а також волонтерами проекту.

Ми запрошуємо всіх бажаючих долучитися до співпраці у цьому напрямку.