Практичний посібник з Е-волонтерства

Відповідно до повідомлення Системи оцінки Цифрової повістки дня за 2014 рік, постійні користувачі Інтернету – це люди, які користуються Інтернетом раз на тиждень або більше, та складають 72% населення Європи. Вони - не просто пасивні глядачі, завдяки Web 2.0 вони також можуть взяти участь у створені Інтернету.

День за днем окремі особи та спільноти у онлайн режимі роздають безкоштовні поради на дошках оголошень у Інтернеті, створюють енциклопедії (накшталт Вікіпедії), діляться своїми навичками та вдаються до багатьох інших заходів, що вкупі й складає Е-волонтерство.

E-волонтерство ілюструє соціальну силу, притаманну Інтернету. Він такий же динамічний як і середовище, в якому він відбувається. Веб має безліч нових ініціатив, що стосуються життєво важливих соціальних проблем і завдань. Соціальне обличчя Інтернету - не лише соціальні мережі.

Ми сподіваємося, що цей довідник стимулюватиме вас знайти місце у вашому проекті й для електронних добровольців. Незалежно від того, що ви робите і де ви працюєте, ви можете знайти багато прихильників, які будуть виступати на підтримку вашої справи. Ми хотіли б бачити більше і більше соціальних ініціатив, які процвітають в Інтернеті. Не бійтеся зробити внесок у використання нових технологій і крок у ваш перший цифровий волонтерський проект!


Авторами довіднику є: Марзена Кацпровіч, Беата Боровєцка (Good Network Foundation)
У співпраці з: Павел Люкасяк, Юрій Антощук (ХОБФ "Об'єднання")
Редактор: Магдалена Вахол
Переклад на англійську мову: Йоанна Сльовік
Переклад на українську мову: Юрій Антощук, Анастасія Гришко (ХОБФ "Об'єднання")

>> Скачати довідник <<


Довідник з Е-волонтерства має ліцензію Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License (CC-BY-SA 3.0), та був створений в рамках проекту "Довідник з Е-волонтерства", втіленого Good Network Foundation за фінансової підтримки Польсько-Американського Фонду Свободи.