Конкурс "Кращий картограф м. Херсона та Херсонської області"


Херсонщина запускає II Конкурс «Кращий картограф м. Херсон та Херсонської області», що ставить на меті підвищення туристичного та інвестиційного потенціалу міста та області через деталізацію Google Maps.

Конкурс проводиться у період з 15 квітня 8:00 по 25 квітня 20:00 2016 року під час якого буде визначені та відзначені найактивніші картографи, які виконали найбільший обсяг по покращенню та деталізації Google Карт Херсонщини.

Учасником Конкурсу може стати будь-хто з України, віком від 16 років, та хто зареєструвався за посиланням: http://fdun.tk/mapup-2

Прес-конференція 11 квітня з нагоди запуску Конкурсу за участі організаторів

Організаторами Конкурсу є Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» у партнерстві з Херсонською міською радою, Департаментом зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, Українською спільнотою Google Map Maker Ukraine та за підтримки програми "Територія розвитку", яку реалізовує Центр АХАЛАР за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С.МОТТа (США), Фонду NED (США) та PDCS, Partners for Democratic Change Slovakia (Словаччина).
«Минулого року ми проводили перший подібний конкурс на Херсонщині, - відмічає Юрій Антощук, голова Фонду «Об’єднання». – Тоді приймали участь лише жителі Херсонської області, і було за 3 тижні нанесено близько 4 000 правок. Цього року ми вирішили не обмежуватися лише нашим регіоном – нехай всі бажаючі покращують Херсонщину та готовлять її до туристичного сезону».
Юрій Антощук та Максим Рєтівой під час прес-конференції розказують про Конкурс

Цього року у Конкурсі буде 4 призових місця: одне призове місце серед регіональних рецензентів карт Google, а також три призових місця серед простих картографів. Визначення переможців Конкурсу відбуватиметься шляхом підрахунку кількості отриманих учасником балів, які присвоюються йому автоматично компанією Google за внесені ним зміни на Google Карти під час перебігу Конкурсу. Якщо учасник редагуватиме карти інших регіонів України, ці зміни не будуть враховуватись.
«Новачкам я раджу під час конкурсу робити прості, але не менш важливі правки: додавати адреси до будівель і точок, вносити назви вулиць та інших об’єктів англійською мовою, - радить учасникам-новачкам Максим Рєтівой, картограф зі стажем. – Під час же редагування самих вулиць новачки можуть серйозно застрягти. Можна наробити на перших порах купу помилок і такі правки будуть дуже довго прийматися».
Перші 40 учасників Конкурсу у заліковому списку, окрім переможців, які змогли набрати мінімум 300 балів, також отримують заохочувальні призи.

Подарунки для переможців Конкурсу виділяють Херсонська міська рада та Департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації.

Заохочувальні призи виділяються програмою "Територія розвитку", яку реалізовує Центр АХАЛАР за фінансової підтримки Фонду ім. Ч.С.МОТТа (США), Фонду NED (США) та PDCS, Partners for Democratic Change Slovakia (Словаччина).

Проведені майстер-класи. Відкрити Мапу

Фонд «Об’єднання» разом із партнерами з 2015 року провів 15 майстер-класів по веб-картографії у 9 населених пунктах Херсонської області, та організував 3 освітні вебінари. Загальна кількість осіб, які пройшли навчання з даної тематики більше 600 осіб з Херсонської та інших областей України. Це велика підготовча робота, що була проведена саме до запуску Конкурсу, та з метою активізації громад на місцях до участі у розвитку власних населених пунктах.
«Ми повинні розширювати свої можливості. Наше головне завдання підвищення туристичної, інвестиційної привабливості та популяризація потенціалу Херсонщини через покращення та деталізацію онлайн мап Google Maps. Ми хочемо, щоб на область подивилися по-новому - Тетяна Волинець, директор Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації».

Представники Фонду "Об'єднання", картографічної спільноти, Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської міської ради