Єдину систему відкритих бюджетів шкіл презентували на конференції МОН

Серпнева конференція НУШ (фото з сайту МОН)

21 серпня 2018 у Києві за участі керівництва держави пройшов масштабний освітній форум – Всеукраїнська серпнева конференція "Нова українська школа – старт реформи, участь громад".

Під час конференції відбулася низка різнопланових дискусій та панелей: про старт Нової української школи, розвиток інклюзивної освіти, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, пілотування 2-го класу НУШ, прозорі фінанси в школах тощо.

Юрій Антощук та Андрій Жнивін на конференції (фото з сайту МОН)

На конференції також розповідали про Єдину систему відкритих бюджетів шкіл. Юрій Антощук, голова Фонду "Об'єднання" та Андрій Жнивін, керівник Центру досліджень суспільства, презентували освітянам з різних міст України результати дослідження "Як звітують заклади освіти у м. Херсоні, Вінниці, Чернігові та Дніпрі", яке проводилося у липні цього року разом з координаторами у цих містах за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

Як відмічає Юрій Антощук після виступу, "всіх здебільшого цікавили питання розподілу освітніх субвенцій, та механізмів отримання коштів, а не методів та форматів звітування перед громадою".
Але виступ не залишився не поміченим: більш розширене дослідження, за запитом, було надіслано представникам Міністерства освіти і науки України для їх подальшого використання та аналізу.

Загалом, серпнева конференція зібрала сотні освітян з усієї країни, які мали змогу більше дізнатись про реформи, налагодити нові партнерства та побачити сучасні технології, що можуть використовуватися в освітній діяльності, зокрема, технології віртуальної та доповненої реальності, робототехніки та інші новації.