У Лазурному продовжують вивчати туристичний потенціал причорноморського узбережжя


У Лазурному продовжили роботу над дослідженням громадської думки туристів, що відпочивають на Причорноморському узбережжі.

28-30 серпня у Лазурному пройшла друга робоча зустріч-семінар з ініціативними групами Лазурного та Скадовська, які досліджують туристичний потенціал.

Нагадаємо, що у липні розпочався процес комплексного дослідження у сфері туризму в цих містах. І наразі йде опитування гостів Лазурного та Скадовська по спеціально створеним анкетам, а також мапування території.

Вивчення процесу створення туристичних маршрутів

Під час другої зустрічі, учасники ініціативних групп вивчали процес підготовки та створення туристичних маршрутів, програм та приклади використання інформаційних технологій у цій сфері.

Також була проведена фокус-група з гостями Лазурного, які розповідали про проблеми з якими вони стикнулися під час перебування тут, що їм найбільше запам'яталося у Лазурному, чого їм не вистачає для повноцінного відпочинку, і про багато інших речей. Зокрема, учасники фокус-групи скаржилися на перевізників, на погану туристичну інфраструктуру, розповідали про те, чому вони обрали Лазурне, чи приїдуть сюди знову тощо. Більш детально все буде розписано у аналітичному виданні наприкінці року.

Попереду ініціативні групи додатково проведуть фокус-групи з рестораторами та готел'єрами, щоб дізнатись їх бачення та ідеї розвитку Лазурного та Скадовська, а процес відпочинку туристів більш якісним.

Навчання та дослідження проходить в рамках проекту "Громадська дія", що реалізується Фондом "Об'єднання" за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Погляди учасників проекту не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Наразі на Херсонщині також проводиться дослідження у 7 громадах, результати якого буде презентовано на щорічному регіональному Форумі відкритих даних 12 жовтня. Щоб не пропустити презентацію - слідкуйте за оновленнями на нашій Facebook-сторінці.