Ініціативи 3 громад Херсонщини отримали підтримку на майже 135 000 грн



Село Геройське, Брилівка, Бехтерська ОТГ (Олексіївка та Бехтери) отримали фінансову підтримку на реалізацію соціальних ініціатив в рамках Школи Community Mapping.

У червні 2018 року стартувала Школа Community Mapping, в якій проходили навчання 7 громад Херсонщини, та в рамках якої проводилося дослідження громадської думки населення.

На основі результатів різнопланового дослідження та фокус-груп, учасники розробили проекти соціальної дії, які мали б вирішувати локальні проблеми, або посилювати вже наявні ініціативи в громадах.

За результатами конкурсу, було підтримано 3 ініціативи у трьох вищевказаних громадах.

У селі Геройське, яке розташоване в Голопристанському районі Херсонської області проживає 620 жителів серед яких 28 дітей дошкільного та 61 дитина шкільного віку. Неймовірно, але у селі не має жодного місця на свіжому повітрі для відпочинку та дозвілля дітей. В рамках проекту жителі села Геройське отримають дитячий ігровий майданчик з елементами спортивного комплексу, який стане місцем для дозвілля та центром культурно-масових заходів у самому центрі села. Проект отримав підтримку у сумі 30 000 грн, та співфінансування з місцевого бюджету та підприємців 13 358 грн.

У селищі Брилівка в рамках проекту планується реконструкція хореографічної зали в місцевому Будинку культури, де наразі займаються в 5 групах 60 дітей віком від 3 до 16 років. Облаштована хореографічна зала (з поручнями та дзеркалами) знаходиться в аварійному стані, дерев'яна підлога прогнила, саме тому реконструкція дозволить не тільки покращити умови занять, але і збільшити кількість дітей у групі. Проект отримав підтримку у сумі 29 970 грн і співфінансування жителів та з місцевого бюджету у розмірі 14 875 грн.

Проект Бехтерської ОТГ націлений на створення спільними зусиллями громади умов для культурного відпочинку та дозвілля місцевого населення на свіжому повітрі, через відновлення Алеї імені М.М.Суботи в с. Бехтери, її благоустрій та установку системи освітлення. А також створення кемпінгу "Солов’їна діброва" у парку в с.Олексіївка з проведенням туристично-патріотичного таборування школярів. Проект отримав підтримку у сумі 29 959,95 грн та співфінансування місцевих жителів та місцевого бюджету у сумі 16 508,00 грн.

Таким чином, підтримка ініціатив в рамках Школи та співфінансування складає 134 670,95 грн.

Фінансування ініціатив відбувається в рамках Школи Community Mapping, яку проводить Фонд "Об'єднання" за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.