У Вінниці пройшов Open Data Forum

Open Data Forum у Вінниці. Фото - А.Швачко

9 жовтня у Вінниці пройшов регіональний Open Data Forum "Відкриті дані - шлях до довіри та розвитку", який відвідало більше ста учасників: директори всіх закладів освіти міста, батьки, активісти та журналісти Вінниці.

На Форумі запрошені експерти презентували сучасні методи та інструменти розвитку громад на основі відкритих даних, а також освітні можливості для дітей та молоді. Зокрема, у учасників була можливість ознайомитися з Єдиною системою відкритих бюджетів шкіл, системами ProZoro та DOZORO, інструментами використання відкритих даних Вінниці.

Open Data Forum у Вінниці. Фото - А.Швачко

"Ми підтримуємо ідею відкритих даних, та ініціативу впровадження у Вінниці Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл. Саме ця ініціатива імпонує нам тим, що школи міста матимуть можливість звітувати в єдиному форматі з дотриманням вимог чинного законодавства України. Крім того, система має змогу не тільки показувати фінансові надходження та прозорість, а й показувати потреби школи", - каже директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Голова правління громадської організації "Центр Поділля-Соціум" Сергій Проценко зазначив, що сьогодні вкрай важливо взаємодіяти та співпрацювати разом з батьками, навчальними закладами, органами влади та різними організаціями.

Андрій Жнивін презентує  СистемуOpen School in UA. Фото - А.Швачко

"На цьому Форумі присутні директори шкіл, завучі, які свого часу навчалися у нашому закладі. Вінницький державний педагогічний університет активно підтримує позицію щодо прозорості, чесності і відкритості у всіх аспектах нашої діяльності", - зазначила Наталія Лазаренко, ректор ВДПУ ім. М. Коцюбинського, де проходив Форум.

Співзасновник та координатор з зовнішніх комунікацій Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл, голова ГО "Центр досліджень суспільства" Андрій Жнивін зауважив, що у тих містах, де впроваджується проект відкритих даних, покращується звітність навчальних закладах. Також це вагомий інструмент громади в боротьбі з корупцією.

Open Data Forum у Вінниці. Фото - А.Швачко


Open Data Forum у Вінниці - це один з чотирьох регіональних Форумів відкритих даних, що проходять в Україні у жовтні цього року. Попереду форуми відбудуться у Херсоні, Чернігові та Дніпрі.

Організаторами Форуму у Вінниці були ГО «Центр Поділля-Соціум» та Департамент освіти Вінницької міської ради за підтримки Фонду «Об’єднання» та Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.