У Херсоні пройшла травнева координаційна зустріч Системи OpenSchool

Зустріч координаторів OpenSchool у Херсоні

16-17 травня у Херсон пройшла координаційна зустріч Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл за участю 13 населених пунктів України, де запроваджується система.

Херсон, Вінниця, Чернігів, Дніпро, Кам'янське, Червоноград, Маріуполь, Житомир, Чернівці, Нікополь, Слов'янськ, Дружківка, Миколаїв - такі міста представляли координатори та координаторки, ініціативні люди, що активно займаються реформуванням сфери освіти на місцях, спілкуючись з директорами, батьками, управліннями.

Завдяки ним, ще більше міст підключилися до Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл, де заклади освіти звітують у єдиному стандартизованому форматі, виконуючи не тільки частину ст. 30 ЗУ "Про освіту", але й ЗУ "Про доступ до публічної інформації".

Як показала зустріч, в різних містах - дуже по-різному проходить процес підключення шкіл до системи OpenSchool: десь міська рада або управління освіти з радістю підписують меморандум про співпрацю у цьому напрямку, а десь йде протистояння та супротив реформам на всіх рівнях, від управлінь та шкіл, до батьків.

Обмін досвідом, планування спільних дій в різних містах, та обговорення складнощів, які виникають під час роботи - все це дозволило впродовж двох днів напрацювати конкретні кроки по вдосконаленню як самої системи OpenSchool, так і підходів та методів роботи з усіма стейкхолдерами освітнього процесу.

Зустріч відбувалася за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні.

Коментарі