У Херсоні завершився 1й модуль Школи демократичного розвитку



4-6 грудня 2019 у Херсоні зібралися голови сільрад, депутати, активісти і представники бізнесу невеликих населених пунктів Херсонської, Миколаївської, Одеської областей, які впродовж трьох днів вчилися методам партисипативних досліджень у громаді.

Це 1й навчальний модуль Школи демократичного розвитку, яку проводить Фонд "Об'єднання" у партнерстві з Херсонським обласним відділенням Соціологічної асоціації України за фінансової підтримки NED.

Учасники досліджували успішні практики соціальних інвестицій на прикладі Білозерського музею, Фонду "Поліни Райко" та приватного Музею сучасного мистецтва у Херсоні, вчилися створювати інвестиційні карти громад, проводити фокус-групові дослідження, а також масові опитування серед громадян.


Наступний етап, коли учасники повернуться додому, це застосування отриманих знань на практиці: створення карт громад, проведення фокус-груп та опитування громадськості, збір іншої важливої інформації, що ляже в основу інвестиційного буклету.

А під час 2го модулю, що пройде вже наступного року, зібрана інформація стане основою для планування інвестиційного пакету та підготовки до проектів.