Батьки і вчителі з 5 міст України покращували свої навички з проєктного дизайну

Конкурс шкільних ініціатив - тренінг

Більше 180 батьків і вчителів пройшли навчання з доопрацювання проєктних пропозицій в рамках Конкурсу шкільних ініціатив.

Два з половиною тижні безперервної роботи тренерів і фасилітаторів для учасників з 5 міст України, де проводиться Конкурс, дозволило максимально швидко дати базові знання з проєктного дизайну та покращити навички написання проєктів.

Для мене корисним стало все. Абсолютно помінялася установка на проблему, мету. Все стало з голови на ноги, розклалося по логічних полицях. Дуже допомогли особисті лайфхаки-підказки із досвіду роботи тренерів, - коментує тренінг одна з учасниць.

навчання онлайн


Через карантинні заходи, довелося проводити семінари онлайн, але при цьому, балансуючи 30% теорії і 70% практики. Групові і командні роботи у кімнатах ZOOM та на дошці Miro дозволили ініціативним групам працювати як над власними ініціативами, так і закріплювати певні навички у співпраці з іншими.

Кожна сесія корисна. Для себе я остаточно визначилась з написанням мети, завданнями, заходами та бюджетом. Чому? Тому що матеріал доносився доступно і з практикою на прикладах.

Завданням тренінгів було допомогти учасникам і учасницям зрозуміти як "правильно" визначати проблему, формувати мету проєктів, складати графіки і бюджети, краще зрозуміти що ж таке "проєкт соціальної дії".

Нашою метою, - каже Юрій Антощук, голова Фонду "Об'єднання", - було підготувати учасників навчання не тільки до підготовки якісної проєктної пропозиції на наш Конкурс, але і на будь-який інший конкурс, до будь-якого іншого донора, адже базові підходи до написання проєктів однакові всюди. І ми хотіли б, аби наші учасники не обмежувалися лише нашим конкурсом.

Робота на онлайн дошці

Серед сесій з проєктного дизайну були і теми просування у соціальних мережах. В рамках Конкурсу шкільних ініціатив, подані проєкти від учасників, будуть оцінювати не тільки члени конкурсної комісії, але й відбуватиметься громадське голосування онлайн, а тому правильно донести свою ініціативу громаді - є дуже важливим моментом у цьому конкурсі.

Наступний етап Конкурсу - це заповнення учасниками навчання аплікаційних форм, по яким відбуватиметься оцінка ініціатив комісією, а також публікація проєктів онлайн та громадське голосування за них.

Конкурс шкільних проєктів проводиться Фондом "Об'єднання" по програмі "Локальні дії: глобальні зміни" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program.