13 ідей жителів Вознесенської і Бузької громад буде підтримано в рамках пітчингу

Пітчинг проєктів

У Вознесенській і Бузькій громадах Миколаївської області пройшли пітчинги на рівні громад, в рамках яуких було обрано 13 ідей для фінансування.

Пітчинг проєктів – це конкурс проєктів соціальної дії, на реалізацію яких виділяються кошти Європейською Комісією та Британською Радою у співфінансуванні з органами місцевого самоврядування.

Пітчинг проводився в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), покликаний забезпечити ефективне подолання викликів і реалізацію перспективних можливостей в галузі розвитку на місцевому рівні шляхом покращення співробітництва між організаціями громадянського суспільства та місцевими органами влади в Україні. Він здійснюється Британською Радою спільно з трьома національними партнерами: ГО «Сильна громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Фондом «Об’єднання».

Загальний бюджет пітчингу складав 300 тис грн, з яких 150 тис. грн надає Британська Рада в рамках проєкту SC3, 50 тис. грн Вознесенська міська рада і 100 тис. Бузька сільська рада.

На конкурс було подано більше 40 ідей від місцевих жителів, спрямованих на зміцнення соціальної згуртованості у громадах, створення та зміцнення зв’язків між волонтерами, владою, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів, сприяння розвитку молоді, здорового способу життя, забезпечення дотримання рівності прав та можливостей тощо.

Після попереднього відбору ідей, учасників було запрошено на 3-денний онлайн тренінг, під час якого фасилітатори Британської Ради допомагали доопрацювати проєкти та підготуватися до безпосередньо самого пітчингу.

23 листопада 2020 відбувся фінальний пітчинг ідей: учасники перед членами конкурсної комісії, яка складалася з представників органів влади, громадськості та Британської Ради, "пітчили" свої ідеї. На презентацію кожної ідеї, керівники ініціатив мали по 5 хвилин, впродовж яких мали довести комісії про важливість, актуальність їхнього проєкту та спроможність його реалізувати.

Під час фінального пітчингу, комісією було прийнято рішення підтримати 5 проєктів у Вознесенській громаді та 8 проєктів у Бузькій громаді. Фінансування цих проєктів відбуватиметься 50/50, де 50% фінансування надає громада, а 50% Бтитанська Рада в рамках проєкту SC3.

Організатори пітчингу у громадах:

  • Благодійний фонд «Об’єднання»
  • Вознесенська міська рада та Бузька сільська рада
  • Британська Рада та Європейський Союз, представлений Європейською Комісією, в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3)
  • Громадська організація «Агентство економічного розвитку»