У Херсоні 5 територіальних громад планували майбутні програми розвитку

Застосування методів картування для аналізу громад
Застосування методів картування для аналізу громад

25-27 травня 2021 у Херсоні відбувся тренінг "Від соціальної діагностики громади до проєкту соціальної дії" для 5 відібраних територіальних громад з Одеської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Запорізької областей.

Програма розвитку локальних ініціатив для громад
Тренінг в рамках Програми розвитку локальних ініціатив для громад

Серед 53 громад-претендентів, цього року було обрано 5 ТГ, з якими у 2021 році будемо плідно працювати в рамках нашої Програми розвитку локальних ініціатив, що підтримується МЗС Чеської Рауспубліки в рамках Transition Promotion Program:

✅ Одеська область - Арцизька ТГ

✅ Миколаївська область - Кам'яномостівська ТГ

✅ Херсонська область - Великолепетиська ТГ

✅ Кіровоградська область - Знам'янська ТГ

✅ Запорізька область - Розівська ТГ


Зустріч з місцевими активістами
Зустрічі з місцевими активістами


В рамках Програми, громади проводитимуть партисипативні дослідження серед населення, а на основі виявлених проблем, за нашої підтримки та у співпраці організують і проведуть конкурс проєктів соціальної дії серед місцевих жителів, при чому кожна з громад виділяє по 100 тис грн + ми надаємо по 100 тис грн на конкурс грантів.


Зустрічі в рамках Програми розвитку локальних ініціатив
Зустрічі в рамках Програми розвитку локальних ініціатив


Три дні представники громад працювали у Херсоні над підготовкою своїх майбутніх партисипативних досліджень, знайомилися з успішними соціальними проєктами у Херсоні, відвідували різні соціальні об'єкти, переймаючи досвід місцевих активістів.

Тренінг у Херсоні для громад
2й день тренінгу у ко-воркінгу Херсонського державного університету


У червні у 5 громадах будуть проведені соціологічні дослідження, інвентаризація ресурсів, а вже у липні розпочнуться конкурси грантів, в рамках яких у кожній громаді буде підтримано по 4 ініціативи по 50 тис. грн кожна.