Конкурс проєктів у Миколаївській області: 35 000 грн на ініціативи

пітчинг у Миколаївській області

Якщо ви маєте ідею проєкту соціальної дії, яка покращить життя громади в Миколаївській області, та здатні реалізувати її у співробітництві з представниками місцевої влади, запропонуйте її на обласному пітчингу та отримайте 35 000 грн від Британської Ради на її реалізацію!

Проєкти мають фокусуватися на покращенні життя громадян, насамперед молоді, розвитку співпраці з органами влади для вирішення проблемних питань та досягнення спільної мети.

Проєкти мають передбачати активну співпрацю з представниками органів влади.

Ми запрошуємо подавати до участі у конкурсі нові ініціативи, а також ініціативи, які уже знаходяться на етапі реалізації.

Ми рекомендуємо подавати проєкти, що будуть відбуватись в онлайн-форматі або ж у змішаному форматі без проведення масових заходів. Дозволяється проведення ремонтних робіт або інакших дій, які не передбачають масового скупчення людей в одному приміщенні. Реалізація ПСД має відбуватись відповідно до вимог МОЗ щодо поведінки під час пандемії Covid-19 та не ставити під загрозу здоров’я людей.

Організатори залишають за собою право рекомендувати зміну формату запланованих заходів та не підтримувати проєкти, які передбачають заходи, що в умовах пандемії Covid-19 можуть бути небезпечними для здоров’я людей.

Прочитайте уважно всі умови та етапи проведення пітчингу!

Пріоритети проєктів

Проєкти можуть бути спрямовані на:
  • зміцнення соціальної згуртованості в Україні;
  • створення та зміцнення зв’язків між волонтерами, міською владою, бізнесом та іншими учасниками суспільних процесів;
  • міжкультурний діалог між різними соціальними групами в Україні;
  • підтримку людей старшого віку та сприяння поширенню інклюзії (підвищення рівноправного доступу до середовища громади, зокрема людей з інвалідністю); 
  • сприяння розвитку молоді, популяризації активної громадянської позиції та формування лідерських якостей;
  • сприяння ментальному здоров'ю жителів громад в умовах соціального дистанціювання;
  • сприяння досягненню гендерної рівності та забезпечення дотримання рівності прав та можливостей;
  • сприяння покращенню стану навколишнього середовища.
Проєкти не мають включати агітаційні, протестні або політичні акції.

Ось приклади ідей для проєктів соціальної дії, але не обмежуйте свою уяву лише ними:
 - Креативний простір: створення креативних елементів та мальовничих куточків благоустрою на вулицях міста.
 - Проведення заходів з метою підвищення рівня здоров’я молоді, безпечного способу життя та культури здоров'я серед молоді.
 - Екологічні та кліматичні ідеї: прокладання еко-стежок, проведення просвітницьких заходів тощо.
 - Творчі ініціативи: розвиток змістовного дозвілля молоді, молодіжні події, заходи тощо.
 - Ідеї, спрямовані на забезпечення доступу до громадських та туристичних об'єктів для людей з інвалідністю.

Вимоги до проєктів

Максимальне фінансування проєкту соціальної дії від Британської Ради становить 35 000 грн.

Заявкою обов’язково має бути передбачене співфінансування як мінімум 20% загальної вартості проєкту (як у грошовій, так і у негрошовій формі) від проєктної команди або органів влади.

Грант може покривати витрати на:
  • професійні послуги (за ринковими цінами)
  • матеріали,
  • обладнання, необхідне для реалізації проєкту,
  • обґрунтовані адміністративні витрати,
  • місцеві поїздки,
  • розповсюдження інформації (окрім оплати публікацій в ЗМІ),
  • інші витрати, що безпосередньо пов’язані з реалізацією проєкту.

Грант НЕ може покривати:
  • заробітну плата менеджера проєкту,
  • придбання офісної техніки (наприклад, ноутбук, проєктор, принтер, інше офісне обладнання тощо), зброї, макетів зброї, алкоголю;
  • витрати на оренду офісів, поточних організаційних витрат (наприклад, поповнення мобільних рахунків, оплата послуг Інтернет провайдерів, тощо),
  • вивчення мови,
  • заробітну плату державних службовців,
  • витрати на зовнішню рекламу та оплату публікацій в ЗМІ;
  • проєкти, що мають комерційну мету.
У випадку, якщо фінальний бюджет проєкту буде містити статті, які не фінансуються за умовами конкурсу, зазначеними вище, організатори пітчингу можуть вимагати виключення таких статей, а також залишають за собою право не допускати такий проєкт до участі в пітчингу!

Максимальна сума від Британської Ради - 35 000 грн.
Співфінансування проєкту - 20%
Подача проєктів відбувається за посиланням

Етапи обласного пітчингу

Наш пітчинг відрізняється тим, що навіть, якщо ви чи ваші колеги не мають досвіду реалізації проєктів, раніше ніколи не писали проєкти, то вас навчать як це робити і допоможуть доопрацювати ваші ініціативи! Більш того, вам не потрібно мати громадську організацію. В рамках пітчингу фінансуються ініціативи, а не організації. І всі адміністративні фінансові навантаження на себе візьмуть національні партнери Британської Ради, а вам треба буде лише зконцентруватися на реалізації вашої ідеї!

Пітчинг проходитиме у декілька етапів:
  1. Етап 1. Подайте ідеї проєкту, заповнивши анкету
  2. Етап 2. Вашу ідею оцінять експерти Британської Ради та організацій-партнерів. З усіх проєктів комісією будуть обрані 25 проєктів, які наберуть більше балів за відповідністю критеріям конкурсу. Ці проєкти проходять до наступного етапу: доопрацювання ідей.
  3. Етап 3. Ви та ваші колеги по проєкту маєте пройти онлайн курс з проєктного дизайну, який був розроблений фасилітаторами Британської Ради. Онлайн курс дозволить вам краще зрозуміти що ж таке проєкт соціальної дії, чим він відрізняється від просто соціального проєкту, як краще розробити, спланувати і оцінити проєкт соціальної дії. Це теоретичний блок: https://vumonline.ua/course/do-you-have-an-idea-embody/ Цей курс необхідно пройти ДО Етапу №4 та надіслати свої сертифікати про проходження курсу Британській Раді.
  4. Етап 4. Практичний блок та менторінг. Разом з досвідченими фасилітаторами Британської Ради ви зможете доопрацювати ваші проєкти на чотириденному онлайн тренінгу та отримати максимальну підтримку від експертів.
  5. Етап 5. Ваші доопрацьовані проєкти будуть внесені на платформу для голосування та впродовж семи днів буде відбуватися відкрите голосування громадськості за наявні проєкти соціальної дії.
  6. Етап 6. Пітчинг! Учасники презентуватимуть свої проєкти перед комісією, а також відповідатимуть на питання членів комісії стосовно деталей проєктів. Бали, які поставить проєкту журі, будуть поєднані з балами, які проєкт отримає від громадського голосування (у відношенні 70% та 30% голосів відповідно). В рамках пітчингу очікується підтримка близько восьми заявок, тобто бюджет одного проєкту соціальної дії становитиме до 35 000 грн від Британської Ради плюс фінансування з інших джерел. Заявники, що не пройдуть конкурсний відбір, отримають зворотній зв’язок щодо покращення їхньої ідеї проєкту соціальної дії, що допоможе запровадити його в майбутньому.
  7. Етап 7. Фінансування та реалізація проєктів.
>> ПОДАТИ ІДЕЮ НА КОНКУРС <<

Ключові дати

Останній термін подання заявок - 25 серпня 2021 року (включно)
Результати відбору - 2 вересня 2021 року
Початок онлайн навчання - 6 вересня 2021 року
Закінчення онлайн навчання - 12 вересня 2021 року
Онлайн голосування за ініціативи - 27 вересня - 3 жовтня 2021 року
Презентація проєктів перед комісією - 5-7 жовтня 2021 року.

Більше інформації та критерії оцінки, ви можете подивитися у спеціальній інструкції за цим посиланням.

Сподіваємося, що ваш проєкт буде підтриманий в рамках пітчингу, і ми зможемо разом реалізувати круті ініціативи в Миколаївській області у 2021-2022 роках ;)

Обласний пітчинг проводиться в рамках проєкту «Зміцнення міжсекторальної співпраці для соціальної згуртованості» (SC3), покликаного забезпечити ефективне подолання викликів і реалізацію перспективних можливостей в галузі розвитку на місцевому рівні шляхом покращення співробітництва між організаціями громадянського суспільства (ОГС) та місцевими органами влади (МОВ) в Україні. Він співфінансується Британською Радою та Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою спільно з трьома досвідченими спів-заявниками (ОГС): ГО «Міцна громада», ГО «Молодіжна Платформа», та Херсонським обласним благодійним фондом «Об’єднання», що розміщуються на сході, заході та на півдні України відповідно. Проєкт здійснюється на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій.