Тижневий звіт за результатами аналізу російської пропаганди (19-25.11.2022) - 2й тиждень після звільнення Херсона

пропаганда в Херсоні

Третій тиждень листопада (19.11-25.11.2022). Українська влада вже другий тиждень на звільнених територіях Херсонської області працює над  поверненням  мирного життя. Це непросто, російські війська з 19.11 почали масовано обстрілювати житлові квартали. 

Російські війська не можуть прийняти, що їм довелось відійти на лівий берег.  Велика кількість новин пов'язані з  успіхами армії РФ. До успіхів можна віднести інформацію про знищену техніку ЗСУ, ліквідованих “укронацистів”, відбиті атаки з боку ЗСУ, а ще до своїх успіхів вони з радістю відносять вдале влучення по обʼєктам енергетичної інфраструктури. Після  чергового масованого ракетного удару по критичній інфраструктурі України російські ЗМІ про це писали, як про перемогу,  інколи ці новини висвітлювались, як помста за Донецьк або Крим. 

Все більше зростає кількість новин, які дискредитують українську владу. Російські ЗМІ роблять акцент на тому, що після повернення   української влади на територію Херсонської області життя там стало гіршим. Зараз жителі Херсонської області близькі до гуманітарної катастрофи, люди залишились без світла, тепла та води, але вони мабуть вже забули, що при відході армія Росії зруйнувала усю критичну інфраструктуру області. Місто і область вже 20 днів без світла, води та тепла.

В російських новинах засуджують дії української влади та ЗСУ. Вони вважають, що на звільненій території проходить фільтрація та переслідування прихильників російського миру. Вони все ще не можуть вирішити, люди які залишились - це “ждуни” (ті, хто чекав ЗСУ)  чи російський народ, який треба захищати. 

19 листопада зʼявилась новина, що у армії РФ є дозвіл обстрілювати місто Херсон та область. Систематично і жорстко армія РФ починає обстрілювати мирні райони Херсона та області. Ракети прилітають у жилі будинки, лікарні, людні місця, навчальні заклади. В російських ЗМІ це виправдовують як успішне влучання по позиціям ЗСУ. 

Новини про евакуацію носять позитивный образ пропаганди. Багато новин-відгуків від вимушених переселенців, яким дуже подобається їх нове життя, які вдячні Росії. Керівництво РФ обіцяє житлові сертифікати у різних куточках Росії (Калмикія, Магнітогорськ). Цікаво по якому принципу роздають ці сертифікати? Чи враховують результати профоглядів, які проходять більшість евакуйованих дітей та дорослих. 

пропаганда в Херсоні
Розподіл новин по категоріях