Тижневий звіт за результатами аналізу російської пропаганди (24-30.12.2022)

пропаганда у Херсоні

Останній тиждень грудня (24.12 - 30.12.2022). В російському інформаційному просторі починають змінюватися пріоритети. Якщо на початку грудня велику частку займають новини з категорії “Успіхи РФ”, “Евакуація”, то наприкінці місяця актуальною категорію залишається “Дискредитація ЗСУ”, але головними стають категорії: “Пропаганда”, “Дискредитація українського народу та влади”.

Російські ЗМІ намагаються і надалі дискредитувати владу України. Засуджують дії влади на території Херсона. Вважають, що влада не може навести лад, займається корупцією, а мирне населення живе в жахливих умовах. Але в новинах вони не визнають, що ці умови створюють саме постійні обстріли з боку російських солдат, а не бездіяльність місцевої української влади. 

Злочинні вчинки російської армії ЗМІ намагаються виправдати, звинувачуючи українські ЗМІ в розповсюдженні “фейкової” інформації. На думку російських журналістів та блогерів, злочини вчиняє саме армія України. Таким чином, після жахливих обстрілів центра міста Херсона, всі російські ЗМІ намагалися довести, що це зробили ЗСУ за наказом “київського режима”.

В цей час проросійська влада в особі Сальдо В. зухвало і самонадіяно вихваляється новорічними заходами, які проходять на лівобережній частині Херсонської області. Сальдо В. активно спілкується з журналістами, звітує і всіх заспокоює, що навіть під постійними обстрілами з боку ЗСУ все працює, люди отримують гуманітарну допомогу, безкоштовне вугілля. Розповідає про плани на майбутнє: побудову нового міста в Генічеському районі і запевняє, що у 2023 року він повернеться в Херсон.

пропаганда у Херсоні