Тижневий звіт за результатами аналізу російської пропаганди (3-9.12.2022) - 4й тиждень після звільнення Херсона

російська пропаганда у Херсоні

Ось і перший місяць зими. Перший тиждень грудня (03.12 - 09.12.2022). Вже майже місяць, як Херсон намагається повернутись до нормального життя. Росія збільшує кількість обстрілів Херсонскької області. Продовжує обстрілювати критичну інфраструктуру України і називає це “нормальними” методами ведення війни. 

Російські новини продовжують рясніти хвалою своїм успіхам. Якщо раніше більшість новин були про велику кількість пошкодженої і виведеної з ладу української техніки, знищення ДРГ або відбиття та перехоплення російським ППО україно-американських ракет, то зараз армія росії своїми досягненнями вважає влучання в обʼєкти критичної інфраструктури на території України. Про це свідчать радісні телеграм-пости про відсутність світла у великій кількості українських міст. Або напряму кажуть, що блекаут на свій території України - це одна із воєнних цілей російської армії. Вони виправдовують ці дії, називають ракетний терор “святым возмездием”, помстою. 

Ракетний терор з боку Росії – це ще і спроба залякати український народ, або дискредитувати українську владу в очах українців та закордонних партнерів України. Владу України в російських новинах продовжують зображувати не з кращого боку. Наголошують, що “київський режим” дає роспорядження вбивати мирне населення, тероризувати церкви московського патріархату, проводити фільтраційні заходи на всій території України, відловлювати, катувати, а інколи і розстрілювати людей, які співпрацюють з російською владою. 

Продовжують вивозити громадян України на територію Росії, називаючи це евакуацією. З новин і постів стає відомо, що люди починають стикатися з проблемами. Багато хто не може оформити житлові сертифікати, причина – не всіх документів вистачає. Зі слів евакуйованих, житловий сертифікат отримує 6-7 людей із 100. 

Проросійська влада на окупованій території Херсонщини, починає активно демонструвати, що у них все під контролем. Ремонтують міст, який зʼєднує Арабатську стрілку з Генічеськом, проводять засідання, починають виплачувати пенсії за жовтень. Сальдо В. спілкується з російськими ЗМІ, розповідає про звірства ВСУ на Херсонщині, про бездіяльність української влади у Херсоні і на правому березі Херсонської області, а ще повідомив про виведення з обігу гривні до 01.01.2023 


“Путин: по поводу покидания позиций - на Украине расстреливают на месте, у нас не только ничего подобного нет, у нас даже нет никаких лагерей, зон и так далее, это все чушь, это фейки, которые не имеют никаких оснований”
Канал: Южный регион/Новороссия

пропаганда у Херсоні
Розподіл новин по категоріям