Зустріч з Послом Чехії в Україні Радеком Матула

Чеська республіка і Херсон

9 грудня 2022 року з нагоди Міжнародного дня прав людини відбулась зустріч Посла Чехії в Україні Радека Матула з представниками українських громадських організацій.

Наш Фонд, в особі голови правління Юрія Антощука, детально представив колегам інформацію про те, як жив Херсон під час окупації, про цифрові загрози і складнощі, з якими стикалися і продовжують стикатися жителі Херсонської облсті, про цензурування Інтернету на тимчасово окупованих територіях, про активне громадянське суспільство, яке чинить спротив орді і допомагає населенню швидко реагуючи на нові виклики. 

Також Юрій подарував Послу фото святкового Херсона у перший день звільнення 11.11.22 - без світла, без води, без звя'зку, але без російських окупантів.

Посольство Чеської Республіки багато років підтримує нашу діяльність у Херсонській області, і ми вдячні за ту допомогу, яку надає Чеська Республіка Херсонщині та всій країні у ці складні часи.

Як зазначає Посольство "захист прав людини є одним із довгострокових пріоритетів зовнішньої політики Чехії. Тому ми надаємо велике значення українському громадянському суспільству і щороку підтримуємо низку українських неурядових організацій, які доводять, наскільки активне суспільство є життєво важливим для розвитку та опору країни. Націю з такими людьми не зломить жоден агресор і загарбник."