Підсумок роботи Фонду з моменту підриву окупантами Каховської ГЕС

 


Вже більше місяця пройшло з моменту підриву росіянами Каховської ГЕС. З першого дня катастрофи ми вирішили мобілізувати свої зусилля для допомоги Головному Управлінню ДСНС в Херсонській області. За цей час нам багато вдалось зробити. Тож, звітуємо.

Ми отримали багато прямих пожертв від звичайних (але неймовірних) людей, бізнесу та організацій, завдяки яким ми змогли у найкоротші терміни, у перші години після катастрофи придбати надважливе обладнання та речі для ДСНС, які були одразу взяті в роботу рятувальниками.

На цій інфографіці – не вичерпні суми. Тут не зазначені супутні незначні товари та розхідні матеріали, які ми також купували (про них детально щодня публічно звітував директор Фонду – Юрій Антощук) - а вказані великі закупівлі, на які і були витрачені майже всі кошти (ще є невеликий залишок, і ми продовжуємо збір на нові виклики з ЗАЕС). 

Вражає кількість транзакцій - пожертв та переводів на наші рахунки: хтось жертвував 10 грн, а хтось 1000 доларів і більше. Жертвували як з України, так і з-за кордону, як фізособи, так і бізнес і організації. 

Ми тут враховуємо цільові пожертви на "закриття" потреб, що виникли внаслідок катастрофи. 

Всі максимально мобілізувалися у перші ж хвилини, і саме завдяки вам ми змогли також швидко реагувати та допомагати Херсонській області.


Ця інфографіка демонструє допомогу, яку отримав Фонд «Об’єднання» від міжнародних організацій на подолання наслідків підриву дамби. Ми щиро вдячні за швидку реакцію та величезну допомогу!

Завдяки підтримки USAID Україна ми змогли багато чого придбати для ДСНС, Херсонському Водоканалу, а також громадам Херсонської області.

Про більшість з цих речей також щодня продовж місяця писав Юрій Антощук.

І хоча вода зійшла, основні перші потреби ми разом закрили, але тепер з'явилися нові проблеми і виклики, які за собою залишила та вода. Ми збираємось намагатись впоратись і з цими викликами. Тому вже незабаром почнемо видавати для херсонських багатоповерхівок набори для дезінфекції та очищення підтоплених приміщень та квартир