Волонтери та ініціативні групи вчилися писати грантові заявки

тренінг як писати гранти

30 представників та представниць молодих громадських та благодійних організацій, ініціативних та робочих груп з Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей пройшли навчання по темі написання грантових заявок.

Впродовж двох днів, 7 та 8 вересня 2023, учасники та учасниці вивчали як будується проєкт, визначається проблема, формулюється мета та завдання, яким чином складати бюджет та графік проєкту. Тренерки, Ольга Леонтьєва та Тетяна Романенко поділилися також прикладами успішних інціатив у Запорізькій області, та спільно обговорили декілька ідей, на які шукають учаснки шукають фінансування.

До повномасштабного вторгнення ми чи не ледь щомісяця проводили треніги з проєктного дизайну, навчаючи активних громадян як можна "включатися" в життя громад, планувати та реалізовувати соціальні ініціативи.

Зараз, коли вже 1,5 роки йде повномасштабна війна, з'явилося багато волонтерських рухів, ініціативних груп та громадських організацій, які активно працюють у гуманітарному напрямку, але не мають досвіду співпраці з міжнародними донорськими організаціями у програмах розвитку.

Нам важливо підтримувати молоді ініціативи, ділитися досвідом та посилювати їхні спроможності тому відновлюємо роботу у цьому напрямку. Навчання проводилося за підтримки Національного фонду підтримки демократії.