У Чорнобаївській громаді пройшло засідання робочої групи з громадської безпеки

робоча грпа з громадської безпеки у Чорнобаївці


У Чорнобаївській громаді відбулося перше засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення на якій обговорили основні проблеми громади та бажані ініціативи.

У робочій групі прийняли участь начальник військової адміністрації, начальник відділу освіти та гуманітарного розвитку Чорнобаївської сільської ради, фінансового відділу, представники цивільного захисту, ЦНАПу, відділу культури, туризму, молоді та спорту, молодь, що проживає у громаді.

Під час засідання обговорювали такі нішові ініціативи, як облаштування укриттів та встановлення мобільних укриттів в громаді, встановлення пандусів до соціальних будівель, відновлення вуличного освітлення та роботи світлофорів, встановлення камер відеоспостереження, лежачих поліцейських та знаків, створення хабів ментального відновлення та психологічного розвантаження, надання психологічної допомоги, укріплення берегів річки, що вийшла внаслідок підриву окупантами ГЕС, забезпечення працівників ЦНАПу засобами особистої безпеки, створення велоінфраструктури у громаді, відновлення роботи маршрутних автобусів, облаштування центрів питної води.

За результатами обговорень наразі готуються проєктні пропозиції на реалізацію міні-ініціатив, що будуть підтримані Програмою розвитку ООН.

Нагадаємо, що раніше подібні робочі групи з громадської безпеки були створені у 6 деокупованих громадах Херсонської області в межах ініціативи «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» що впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.