У 6 громадах Херсонської області створені робочі групи з громадської безпеки та відновлення

 Юрій Антощук, робочі групи з громадської безпеки та відновлення

У 6 громадах Херсонської області створені робочі групи з громадської безпеки та відновлення, метою яких є об’єднання зусиль для підвищення рівня громадської безпеки та соціальної згуртованості у громадах.

В центрі уваги робочих груп знаходиться налагодження міжсекторного партнерства, об’єднання і згуртування якомога більшої кількості зацікавлених сторін у громаді задля спільної діяльності у розв’язанні проблем громадської безпеки та відновлення.

У робочі групи увійшли представники військових адміністрацій, поліції, ДСНС, громадських та благодійних організацій, волонтери та інші зацікавлені сторони. Ці групи є відкритими діалоговими майданчиками і являються консультативно-дорадчими органами місцевої влади, які дозволяють втілювати рішення громади в життя, а також інструментом демократичного процесу для розбудови діалогу та підвищення рівня довіри.

Юрій Антощук, робочі групи з громадської безпеки та відновлення

У 2023-2024 роках робочі групи з громадської безпеки та відновлення виконуватимуть свою роботу у Нововоронцовській, Високопільській, Кочубеївській, Чорнобаївській, Білозерській та Станіславській громадах Херсонської області.

Такі ж робочі групи діють у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

У Херсонській області розбудовувалася мережа робочих груп у приазовських громадах області, де велася активна робота, у 2021 році. Через повномасштабну війну та окупацію Херсонської області, діяльність створених тоді робочих груп припинилася у другій половині 2022 року. 

Ініціатива «Херсонська область: громадська безпека та відновлення в умовах змін» впроваджується Фондом «Об’єднання» за сприяння Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.