Безпека в дії: тренінг з реагування на вибухонебезпечні об'єкти та мінну небезпеку для волонтерів у Херсоні

мінна небезпека в Херсоні тренінг

У серпні у Херсоні фахівці Головного управління ДСНС України у Херсонській області разом з представниками Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД та у співпраці з Херсонським обласним благодійним фондом "Об'єднання" провели тренінг з мінної небезпеки для 15 волонтерів, які працюють у Херсонській області.

Мета тренінгу було поглибити знання учасників та учасниць щодо поводження з виявленими вибухонебезпечними предметами, проведення візуальної ідентифікації виду вибухонебезпечних предметів, формування правильного алгоритму дій у разі мінної небезпеки та порядку і правилам надання домедичної допомоги постраждалим. 

Учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з видами вибухонебезпечних предметів, які використовує ворог на території України. На спеціальному майданчику, за допомогою тренувальних макетів, побачили види та методи мінування і навчились, як правильно діяти у разі виявлення різноманітних вибухонебезпечних предметів.

мінна небезпека в Херсоні тренінг

В другій частині тренінгу всі присутні ознайомились з принципами надання домедичної допомоги постраждалим та змогли відпрацювати практичні навики за допомогою манекена та турнікетів при зупинці кровотечі та інших невідкладних станах. 

Завдяки Prague Civil Society Centre по закінченню тренінгу ми змогли забезпечити всіх волонтерів власними турнікетами.

мінна небезпека в Херсоні тренінг